* EEN UITDAGING AAN THE GUARDIAN EN DE NEW YORK TIMES

Door Brenda Norrell- Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/a-challenge-to-guardian-and-new-york.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Hier is mijn uitdaging aan de UK Guardian en New York Times.

Voor The Guardian: durf aan het licht te brengen hoe de rijkdom en pracht van de zogenaamde Koninklijke familie het resultaat is van de genocide van inheemse volken wereldwijd, en onderzoek wat het resultaat geweest is van het verlies van land en natuurlijke grondstoffen voor de inheemse volken in ieder van die landen.

De uitdaging voor de New York Times: Publiceer een reeks over de US en Canadese mijnbouwcorporaties en hun rol in de aanhoudende moorden, verkrachtingen en verdwijningen van inheemsen in de Amerika’s, Pacific en Azië. De rol van politiekers en lobbyisten inbegrepen.

De uitdaging voor zowel The Guardian als de New York Times:

Breng de rol aan het licht van de kerken in de diefstal, mishandeling en folteringen van inheemse kinderen in de kostscholen in de US, Canada en Australië.

Hierbij ook de rol van katholieke priesters in de wijdverspreide seksuele aanrandingen van inheemse kinderen in die kostscholen. Deze gruwelen gaan tot op vandaag nog door.

Een van die scholen is de St. Labre school van Noord Cheyenne in Montana, waar kinderen seksueel misbruikt werden door de priesters, terwijl de katholieke kerk hun armoede uitbuitte om de kerk met miljoenen te verrijken.

Verder moet het ook de rol van de paus hierin belicht worden wegens schending van sacraal land en verzet tegen traditionele volken, alsook het plaatsen van telescopen op de sacrale Mount Graham van de Apaches.

 

Daar waar de coverage over inheemse volken wereldwijd in The Guardian dat van de New York Times overstijgt, moet de rol die Engeland speelt ontmaskerd worden.

En voor de New York Times: mooie verhaaltjes en herschrijven van het web is geen authentieke journalistiek.

Brenda Norrell, publisher

Censored News

brendanorrell@gmail.com