Aanslag op antifascisten in Dortmund. Doe mee met de betoging eind september!

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8587

18 september

 

foto:Wonde van een messteek toegebracht door gemaskerde neonazi’s die een antifascist in Dortmund afgelopen zondag aanvielen.

 

Op 14 augustus werd een antifascist die lid is van Die Linke, jongerenorganisatie [‘solid] en Sozialistische Alternative (SAV) in de buurt van zijn woning aangevallen. Drie gemaskerde mannen hadden het slachtoffer in een auto voor diens woning afgewacht. Ze sloegen het slachtoffer, een van de aanvallers trok een mes en stak daar twee keer meer. Het slachtoffer kon ondanks een messteek in de buik ontvluchten. Het slachtoffer werd op 1 augustus ook al het slachtoffer van een aanval door gekende nazi’s uit Dortmund. Daar werd klacht tegen ingediend.

Er is al langer een nazi-probleem in Dortmund. Een groepje neonazi’s georganiseerd in de partij ‘Die Rechte’ probeert in de wijk Dorstfeld een bastion uit te bouwen. Dit gaat gepaard met intimidatie en geweld tegen migranten en andersdenkenden.

De voorbije weken nam het geweld in het Dortmundse nazimilieu toe. Zo viel een groep van zowat 40 neonazi’s acht antifascistische betogers aan die met de trein naar Keulen trokken voor een actie. Een van de slachtoffers was er erg aan toe en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Maar met deze nieuwe aanslag bereikt de nazi-terreur in Dortmund een nieuwe dimensie. Een antifascist die kort voordien klacht indiende tegen gekende neonazi’s uit Dortmund werd in een hinderlaag gelokt voor wat niet anders kan omschreven worden als een moordaanslag