* POWERLINES

OP NAVAJOLAND IS AUTHENTIEKE DINE’ FILM IN DE MAAK!

 

Door Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Dine’ filmmaker Klee Benally en zijn cast zijn volop bezig met het maken van de film Powerlines in Navajoland.

Klee zei over de foto van de 5° opnamedag in Cameron: “Bijzondere dank voor mijn zus Michelle Babbitt en haar familie voor het gebruik van deze geweldige locatie.”

Foto : Tony, Nezbahe, Kayla, en Belina, prachtige mensen die acteren in mijn langspeelfilm, aldus Bennally.

 

Over de film

Halee is een door relocatie uitgeweken 16 jarig Dine’ (Navajo) meisje die haar vurige poëzie gebruikt om weg te vluchten van haar pijnlijk verleden en heden.

Wanneer haar vader te ver gaat in zijn misbruik helpt haar beste vriendin haar weg te vluchten.

Hun reis naar Halee’s thuisland krijgt een heel nieuwe wending wanneer ze ontdekt dat haar vader een geheim voor haar verborgen hield, een geheim dat haar leven voor altijd zal veranderen.

 

Een beetje over mezelf en de achtergrond van het verhaal:

Ik ben geboren te midden van een politiek landconflict dat geschapen was door op winst beluste bedrijven die aasden op de kolen op het thuisland van mijn familie op de Black Mesa, Arizona.

In 1974 gaf het congres zijn zegen aan PL93-531, beter bekend als de “Relocation Act”, waarmee meer dan 20.000 Dine’ (Navajo) van hun thuislanden naar elders werden gedwongen.

 

20 jaar lang trok ik rond in binnen en buitenland met de prijswinnende groep Blackfire. Een apolitieke punck- rock- group die ik met mijn broer en zuster opgericht had.

Blackfire was voor ons een creatief middel om onze eigen woede , die we voelden nadat we moesten toekijken hoe onze familie verscheurd werd door de relocaties, te transformeren.

Wij gebruikten muziek als een werktuig voor sociale verandering.

Ik zie deze film als een uitbreiding van dit werk.

 

Als vrijwilliger bij Indigenous Action Media sinds 2001, heb ik politieke documentaires geregisseerd waaronder de award -winning documentaire “The Sn