MONTREAL RALLY - TD BANK TREK UW INVESTERING IN DAPL TERUG

1 februari 2017

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/01/montreal-rally-td-bank-divest-in-dapl.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

MONTREAL, QUEBEC, 1 februari, Norman Bethune Square:

In de nasleep van Trump’s uitvoerend memorandum om de bouw van de Dakota Access pijplijn te laten doorgaan zullen de leden van de gemeenschap samenkomen in Tio’tia:ke (Montreal) als steun aan de door inheemsen geleide mondiale coalitie van meer dan 500.000 mensen die zich inzetten om de DAPL te stoppen door de financieringskraan van de 17 banken te laten dicht draaien.

TD Bank is een der belangrijkste Canadese geldschieters van het project.

 

WAT: Er zal een petitie met de dringende vraag om investeringen uit DAPL terug te trekken overhandigd worden aan de twee Montreal TD bank filialen.

De petitie werd ondertekend door meer dan 140.000 mensen.

 

Dit maakt deel uit van een mondiale actieweek waarin 17 banken verzocht worden om te stoppen met het uitkeren van hun DAPL leningen tot de hangende kwesties met de Standing Rock Sioux Tribe en de Seven Fires of the Great Sioux Nation – Oceti Sakowin- opgelost zijn, en dat de “vrije, voorafgaande en geïnformeerde goedkeuring” van de inheemse volken wordt gerespecteerd.

De mondiale actieweek is deel van een ruimere poging broader effort om druk uit te oefen op alle banken die Engery Transfer Partners en Sunoco Logistics financieren.

 

WANNEER: Woensdag 1 februari 12 uur

 

WAAR: Norman Bethune Square.

 

For inquiries to the Standing Rock Sioux Tribe, contact Nick Pelosi, Director Corporate Engagement, First Peoples Worldwide, standingrockdapl@gmail.com, 540-899-6545

 

For inquiries to the Indigenous Coalition at Standing Rock, contact Tara Houska, National Campaign Director, Honor the Earth, tara@honortheearth.org, 612-226-9404