Grieks gerommel toont problemen bij leiding Vlaams Belang

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/?p=10432

21 november 2016

 

 

Eén van de centrale doelstellingen van het Vlaams Belang is de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Bij de Antwerpse afdeling van de partij komt daar blijkbaar Antwerpse onafhankelijkheid bovenop. Kopstuk Filip Dewinter lanceerde al zijn kandidatuur als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen en met zijn directe omgeving doet hij wat hij wil, zowel in eigen stad als daarbuiten.

Het bezoek van Dewinter gebeurde samen met de onafscheidelijke Anke Van dermeersch, Jan Penris en Frank Creyelman. Die laatste had ongetwijfeld nog goede herinneringen aan een vorige internationale trip naar de Krim waar hij als ‘waarnemer’ de verkiezingen zou volgen maar volgens ooggetuigen vooral de lokale alcoholvoorraden heeft geplunderd. Dewinter trok eerder naar Syrië waar hij breedlachend met dictator Assad op de foto ging. En nu was er dus het bezoek aan Griekenland. De ambities en politieke interventies van Dewinter en co zijn ironisch genoeg niet tot het ‘eigen land’ beperkt.

Het Griekse bezoek werd door de neonazi’s van Gouden Dageraad aangegrepen om aan te tonen dat de partij wel degelijk over gesprekspartners bij grotere extreemrechtse partijen beschikt. De website van de partij pakte uit met verschillende foto’s en een verslag van het bezoek. Daaruit blijkt alvast dat het Griekse bezoek van Dewinter en co niet beperkt was tot één ontmoeting met Gouden Dageraad. De verschillende plaatsen die samen bezocht werden en de ontmoeting met partijleider Michaloliakos laten uitschijnen dat het bezoek door Gouden Dageraad zelf georganiseerd was.

Voor het Vlaams Belang is dit lastig: Gouden Dageraad is een neonazistische groepering die in opspraak kwam wegens geweld en zelfs moord. Straatvechter Tom Van Grieken heeft het al moeilijk om het imago van hemzelf en zijn partij bij te schaven. Hij zoekt het liefst aansluiting bij succesvolle rechtse populisten als Wilders,