Extreemrechtse framing bij bomaanslag in Dortmund

Door AFF- Ed Steffens

13 april 2017

Overgenomen in de NAIS Gazet op 15 april 2017

   De bomaanslag vlakbij een spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund voorbije dinsdag 11 april 2017 is nog steeds niet opgehelderd. De opgepakte ‘dader’ wordt wel gelinkt met de terreurorganisatie IS, maar zou toch niet de dader van de bomaanslag in Dortmund zijn. Er was ook sprake van opeising van de bomaanslag door een extreemlinkse, antifascistische website. Maar dat lijkt opgezet spel te zijn van extreemrechts.

   Op de Indymedia-website van linkse activisten https://linksunten.indymedia.org verscheen de avond van de bomaanslag om 23u53 een kort bericht waarin de bomaanslag werd opgeëist als een vergelding voor het niet optreden van Borussia Dortmund tegen haar racistische voetbalsupporters. Belangrijk om weten is dat Indymedia een open platform is waarop iedereen teksten en foto’s kan plaatsen, zonder dat die vooraf door een moderator goedgekeurd zijn. Daarmee kan snel bericht worden, maar het heeft natuurlijk als nadeel dat om het even wie er om het even wat kan posten tot een moderator het opmerkt.

   De opeising van de bomaanslag door ‘antifascisten’ werd snel gewist door een moderator van Indymedia, maar even later publiceerde de extreemrechtse website Politically Incorrect een screenshot van het intussen reeds verdwenen bericht op Indymedia .  (Klik op foto voor vergroting)