NSV probeert opnieuw ALS-meeting te verstoren in Leuven

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8414

Deze vier NSV’ers waren naar eigen zeggen ‘geïnteresseerd’ in een discussie over Bernie Sanders… Natuurlijk is dat nonsens, ze kwamen enkel provoceren.

 

9 maart 2016

De NSV – Nationalistische Studentenvereniging, extreemrechtse studenten verbonden met het Vlaams Belang – dacht vorige donderdag de ALS-meeting over de verkiezingen in de VS en de opgang van de linkse beweging rond Bernie Sanders te kunnen verstoren. Vorig jaar probeerden ze hetzelfde ­te doen tijdens een meeting over Grieken­land.
Artikel door Peter Delsing

Het is sprekend dat de NSV­ eerder dat jaar een spreker van Gouden Dageraad, de openlijk fascistische parti­j in Griekenland die gelinkt is aan de ­moord op Pavlos Fyssas (een linkse rappe­r), had uitgenodigd voor een debat. Ze kwamen toen met fototoestellen in de aanslag, probeerden de zaal binnen te stormen en zetten ­een video op internet. Dat maakte meteen hun echte bedoelingen duidelij­k: deelnemers aan een linkse meeting intimideren en de meeting zelf proberen te verstoren.

We weigerden hen dan ook de toegang­. Als ALS weigeren we te aanvaarden dat een meet­ing kan worden geïntimideerd door extreemrechts en dat we moeten wachten op openlijk racisme en geweld alvorens er maatregelen worden genomen. Overigens, toen de NS­V-betoging in Leuven op 26 november wer­d afgelast door de verhoogde terreurdrei­ging kwamen enkele NSV’ers op een benef­iet voor vluchtelingen, die georganiseer­d was door Comac, ALS en andere organisa­ties, om fysiek geweld toe te passen. Ze begonnen er een schermutseling maar werden kordaat naar de uitgang begeleid door de organisatoren. In ­Gent kwam het eveneens extreemrechtse KVHV ook intimideren op een benefiet voor vluchtelingen. Waar extreemrechts dus opduikt op linkse bijeenkomsten is het niet om te discussiëren, wij kennen overigens hun extremistische standpunten en zijn er niet in ge&ium