* BLACK MESA IDA MAE CLINTON: ‘ STOP UW ANGSTEN! GELOOF IN UZELF!’

 Door Ron Lester Whyte

Bron: Censored News www.bsnorrell.blogspot.com met toelating van Bahe van Big Mountain’s Sheep Dog Nation Rocks: http://sheepdognationrocks.blogspot.com/2015/02/stop-your-fears-believe-strongly-in.html

Vertaald door NAIS www.denaisgazet.be

met toelating van Brenda Norrell

Bahe Katenay , uitgever van Sheep Dog Nation Rocks heeft dit artikel gedeeld.

Het is geschreven door een Afrikaans- Amerikaanse supporter van ‘Dineh resisting relocation’.

Activist Ron Lester Whyte heeft vele uren doorgebracht met de overleden Ida Mae Clinton.

Ida was een van de belangrijkste verzetleidsters.

Zij kwam van Star Mountain, ten zuidoosten van de Hopi Mesas.

 

5 februari

Het eerste dat ik moet toegeven is dat, hoe ik ook mijn best doe- mijn woorden nooit toereikend zullen zijn om Ida Mae Clinton en haar strijd, recht te doen.

Er bestaat geen manier om haar kracht te beschrijven, haar vastberadenheid, of de diepte van de spirituele band die ze had met het land dat haar en ontelbare generaties voor haar leven gaf.

Ida was wat in een gezonde wereld beschreven zou worden als een “nationale schat”, en toch is haar overlijden en het heengaan van anderen zoals zij, (5 oudere verzetters in 2014) in stilte voorbijgegaan met nauwelijks een vermelding.

 

Ida was eerst en vooral een activiste die gevochten heeft om haar manier van leven buiten de machten van het kolonialisme te houden.

Tijdens de jaren 1980 hebben Ida en andere Elders hun huizen opengesteld voor activisten van over de hele wereld die uit de eerste hand wilden zien wat daar aan de hand was.

 

Lees het artikel (Engels) op Sheep Dog Nation Rocks van Bahe van Big Mountain.http://sheepdognationrocks.blogspot.com/2015/02/stop-your-fears-believe-strongly-in.html