*First Nations bereiden zich voor op arrestaties!

 

Bron: Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/01/first-nations-prepare-for-arrest-to.html

 Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Inheemse Land Stewards staan in de weg van de Site C mega dam.

First Nations bereiden zich voor op arrestaties.

Persverklaring

Rocky Mountain Fort Camp- 7 januari 2016

First Nations die hun kamp opgeslagen hebben op een historische fort site dat verwoest zal worden door de Site C Dam zeggen dat ze voorbereid zij om gearresteerd te worden voor het beschermen van hun traditioneel territorium.

Treaty 8 Stewards van het land zeggen dat ze de kaalkap van de bossen rond de Rocky Mountain door BC Hydro zullen beletten.

De bewuste site die uitgekozen werd door onderzoeker Alexander Mackenzie, was de eerste trading post op het vasteland British Columbia en ligt in het traditioneel territorium van Treaty 8 First Nations.

 

De Site C Dam die een prijskaartje draagt van 9 miljard dollars zal 107 kilometers van de pittoreske Peace River waar zich ook de traditionele vis- en jachtgronden van de Treaty 8 First Nations bevinden onder water zetten.

Ondanks drie lopende First Nations rechtszaken tegen de dam heeft BC Hydro toch al een brug gebouwd over de Moberly Rivier ter voorbereiding van de houtkap in het geplande reservoir gebied.

Naast het legaal, economisch, politiek en archeologisch belang voor inheemsen en niet- inheemsen is het kamp ook nog de poort naar de rest van de bedreigde Peace Vallei.

BC Hydro heeft aangemaand het kamp te ontmantelen.

“ Kaalkap en overstroming van dit deel van de Peace Valley zal onomkeerbare schade aanrichten aan onze mogelijkheden om te jagen, vissen, trapping en andere door de grondwet beschermde Treaty rechten uit te oefenen, vooral sinds een groot deel van de rest van Treaty 8 territorium al verwoest is door andere hydro- electrische, olie en gas en industriële ontwikkelingen,” zei Art Napoleon.

“ Om helemaal tot zijn recht te komen vereisen deze Treaty rechten land oppervlakten en waterwegen met wild en vis, en moet het in staat zijn de diversiteit van het plantleven in stand