* FBI bemoeit zich met de tentoonstelling van werken van Leonard Peltier!

14 November 2015

Contact: Peter Clark, Co-Director, International Leonard Peltier Defense Committee; Phone: (505) 217-3612 ; Email: contact@whoisleonardpeltier.info

Web: www.whoisleonardpeltier.info

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Zie ook: Leonard Peltier-De artiest : http://www.denaisgazet.be/leonard-peltier-de-artiest-1

 

Een kunsttentoonstelling in het gebouw van het Department of labor and Industries, Tumbwater, Washington, dat georganiseerd werd in het kader van de National Native American Month moest afgebroken worden vanwege klachten die de politie zou ontvangen hebben.

“ Dit is onverbloemde censuur en totaal ongrondwettelijk,” zei Peter Clark, co- director van het International Leonard Peltier Defense Committee.

 

“Voormalige agenten van het FBI hebben samen met de federale politie hun persoonlijke meningen opgedrongen aan de inwoners van de staat Washington.

Het is ironisch dat, in de maand van de viering van Native American Month, de regering vrijheid van meningsuiting door een Native Amerikaan onderdrukt.

Maar dit is beslist alarmerend. Eens je toelaat dat een kunstenaar door de regering gecensureerd wordt, dan geef je hen de macht om alles en iedereen te censureren."

Diegenen die zich verzetten tegen het tentoonstellen van Leonard Peltier’s werk, namen geen aanstoot aan de inhoud- deze zijn een afspiegeling van de Native Amerikaanse cultuur- maar aan de kunstenaar.

Leonard Peltier werd in 1976 veroordeeld voor de dood van twee FBI agenten op het Pine Ridge Reservaat, zuid Dakota.

“ Wij zijn ervan overtuigd dat, had Peltier samen met zijn mede- beklaagden, die vrijgesproken werden grond van ‘zelfverdediging’ op de beklaagdenbank gezeten had; had hij al de bewijzen voor zijn verdediging mogen voorleggen; had de later aan het licht gekomen racistische jury niet in het panel mogen blijven zetelen; en had het zo belangrijke ballistisch bewijs die zijn onschuld aantoonde niet was weerhouden, dan had Leonard Peltier vandaag een vrij man geweest."

Send Gov.Inslee an e-message

https://fortress.wa.gov/es/governor/