NATION-MILITANTEN AL NA 30 MINUTEN NAAR BUITEN

De door het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) en het Franstalige Nation zaterdag 19 november 2016 in Antwerpen ingerichte ‘patriottische’ meeting bracht een dertigtal militanten bijeen. Meer Nation’ers dan N-SA’ers.

Meer dan een uur op voorhand werden de N-SA- en Nation-vlaggen al opgehangen in het zaaltje op de eerste verdieping van café Den Bengel aan de Grote Markt in Antwerpen. Een dertigtal militanten daagden op voor een meeting waarvoor Eddy Hermy (N-SA), Hervé Van Laethem (Nation) en een spreker van het Griekse neonazistische ‘Gouden Dageraad’ waren aangekondigd. Echt boeiend was de meeting blijkbaar niet, want al na een half uurtje gingen drie Nation’ers naar buiten om frisse lucht te scheppen.

 

Op de Groenplaats in Antwerpen verzamelden op hetzelfde ogenblik, op initiatief van Blokbuster en de Actief Linkse Studenten (ALS), ongeveer evenveel mensen als er op de N-SA/Nation-meeting waren.

 

Foto: De drie met in het midden – de man met de kap op – Lucas H. die begin dit jaar zich moest verantwoorden voor de rechtbank in Brussel na een raid waarbij vijf Nation’ers een Poolse dakloze voor rot geslagen en gestampt hebben. Lucas H. was op het ogenblik van de raid even naar het toilet, maar werd veroordeeld voor zijn weerspannigheid tegenover de politie toen de politie de Nation’ers inrekende. Lucas H. kreeg hiervoor negen maanden cel met uitstel en boetes voor in totaal 1.400 euro.