Cheyenne River Sioux eisen antwoorden van de Noord Dakota staatsleiders na de aanvallen op vreedzame actievoerders

4 september 2016

Naar aanleiding van het vreedzaam protest dat veranderde in geweld toen DAPL Security- werknemers de aanval met pepper spray en gevechtshonden tegen de wateractivisten inzetten, eis ik antwoorden van de gouverneur van Noord Dakota en politie.

De staat Noord Dakota is er erg vlug bij om militaire barricades op te richten en ons als ‘wilden’ af te schilderen wanneer onze wateractivisten enkel nog maar hun auto’s langs de kant van de weg parkeren maar, waar waren de ordehandhavers toen tientallen onschuldige en geweldloze tribale leden, waaronder veel van mijn stam, opzettelijk werden verblind met pepper spray en verscheurd door gevaarlijke getrainde honden door de DAPL huurlingen?

 

Op zaterdag gebruikten DAPL’s private veiligheidsdiensten geweld tegen meestal tribale leden die manifesteerden op een niet- confronterende manier om de steeds voortgaande verwoesting van het land, inbegrepen sacrale sites, te stoppen,

 

DAPL bewerkte met pepper spray onschuldige, ongewapende vrouwen en kinderen terwijl helikopters bedreigend over de hoofden cirkelden.

Zij deinzen nergens voor terug.

Zij begrijpen de betekenis van ‘menselijkheid’ niet.

 

Volgens de vele getuigen ter plaatse, waren noch de staatspolitie, noch wetshandhavers van de provincie aanwezig tijden het incident.

Het lijkt mij extreem verdacht dat de ordediensten onzichtbaar werden op precies het moment dat DAPL’s huurlingen zich klaarmaakten voor de aanval.

 

Een persverklaring door het Morton County Sheriff’s departement insinueert dat de vreedzame manifestanten de uitlokkers van het incident waren omdat volgens hen verschillende activisten een omheining hadden doorgesneden en op de werkplaats kwamen.

Gevaarlijke, dolle honden loslaten op vrouwen en kinderen, en tientallen ongewapende mensen besproeien met pepper spay, simpel omdat ze hun grondwettelijk recht om samen te komen uitoefenen, is voor mij ronduit onwettig!

 

Ik roep al de leden van de Cheyenne River Sioux Tribe op om zich niet te verplaatsen in de Mandan- Bismarck streek tot deze crisis is opgelost.

Ik vrees voor de veiligheid van mijn volk.

Deze daad van terrorisme toont ons duidelijk hoe wanhopig DAPL en de regering van de staat Noord Dakota zijn om de zaken op zijn beloop te laten.

Ik maak me zorgen over het escalerend geweld tegen Natives in dat gebied.

 

Wanneer wil gouverneur Dalrymple opstaan en de tribale leiders ontmoeten in een open, ter goeder trouw inspanning om dit conflict op te lossen?

De sleutel om deze situatie op te lossen ligt in de handen van het Noord Dakota leiderschap.

Ik heb om een ontmoeting met gouverneur Dalrymple verzocht, maar tot op heden nog geen antwoord ontvangen.

 

Chairman of the Cheyenne River Sioux Tribe

Harold C. Frazier

PO Box 590

Eagle Butte, SD 57625