De slachters van een Narco grensstaat

Door Frontera Norte Sur

Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/07/fwdthe-butchers-of-border-narco-state.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Als de getuigenissen die deze maand afgelegd werden in een Texaanse rechtbank geloofwaardig zijn, biedt dit een huiveringwekkende glimp over het functioneren - tijdens de ambtstermijn van voormalig gouverneur Humberto Moreira toen het narco-geweld piekte- van een narco regering met stevige link met de VS, gerund vanuit de Mexicaanse grensstaat van Coahuila.

Een stoet van getuigen van de VS regering in het federaal drugsgerelateerde proces van de vermeende Zeta leider Marciano “El Chano” Millan Vasquez in San Antonio, koppelde de gedaagde en zijn organisatie aan de moorden en verdwijningen van meer dan 150 mensen in de Piedras Negras gevangenis van 2009 tot 2011.

Evenzo de slachting van ongeveer 300 mensen in het Allende bloedbad in 2011, toen iedereen dacht verbonden te zijn met een belangrijke Zeta die er door de Trevino broers - top leiders van een misdaad organisatie - van verdacht werd een VS informant te zijn, dan ontvoerd werd door gewapende mannen, geëscorteerd door lokale politie en dan vermoord werd.

Onder de slachtoffers van de stad Allende en omliggende gemeenschappen bevonden zich mannen, vrouwen, kinderen en werknemers van specifieke personen.

Zakenman Rodrigo Humberto Uribe Tapia, beruchte geldwitwasser voor de Zeta’s, getuigde dat hij lichamen van twee vrouwen en een man verminkt en gedesintegreerd gezien had.

“ Zij transporteerden deze lichamen naar de (Piedras Negras) gevangenis om hen te vernietigen....”

In de ‘Proceso Newsweekly’ werd Uribe geciteerd: “Zij hadden containers met zoutzuur, om de lichamen te doen verdwijnen.”

In februari ll. meldde Proceso dat de Piedras Negras gevangenis aan de grens van Mexico en de VS -tijdens de Moreira regering- gebruikt werd als executie kamer en crematorium en waarschijnlijk de laatste bestemming was van de verdwenen Coahuila mensen.

Uribe beweert dat hij persoonlijk aan Vincente Chaires Yanez - de vertrouwensman van de toenmalige gouverneur Moreira- $2 miljoen in cash, bestemd voor de hoofdbestuurder van Coahuila betaald heeft.

De betaling werd overgemaakt in ruil voor de officiële bescherming van de Zeta’s bende, die niet enkel betrokken was in de drugsmokkel maar ook investeerde in bouwbedrijven en kolenmijnontginningen en die, volgens Uribe, de staatsgevangenissen overgenomen had.

 

Saul Fernandez, een andere getuige voor de aanklager verklaarde dat de controle van de Piedras gevangenis door de Zeta organisatie zo groot was dat zij gemakkelijk in september 2012 de massaontsnapping uit de gevangenis kon manipuleren teneinde de geslonken Zeta rangen te kunnen versterken in hun strijd tegen het rivaliserende Gulf kartel.

In een nog gruwelijker getuigenis verklaarde Jose “El Pollo” Rodriguez dat Zeta leiders hem verteld hadden dat zij meer dan 300 mensen omgebracht hadden tijdens het Allende bloedbad en de lichamen van hun slachtoffers verbrand hadden in Diesel of in zuur opgelost .

Beklaagde Millan wordt verdacht van de coördinatie van het Allende bloedbad.

 

Rodriguez’ s getuigenis staat in schril contrast met de Allende versies van de Mexicaanse regering die het dodental naar ‘slechts’ 28 bracht.

 

Adolfo Efren Tavira, een voormalige hoofdproducer van het Televisa netwerk en een vermeende wapen en drug smokkelaar voor de Zeta’s, gaf verklaringen die een in elkaar verstrengelde machtsstructuur van grensland maffiosi, journalisten, beambten van de federale regering en VS wapenhandelaars duidelijk maakten.

Tavira zei dat hij betaald werd om de namen van de drugsmokkelaars uit het nieuws te houden en kreeg de opdracht om andere journalisten te betalen om hetzelfde te doen.

Tavira vertelde ook dat andere Zeta’s in 2012 hem