* NEWE SOGOBIA (WESTERN SHOSHONE) NUCLEAR FORUM – NATIVE JONGEREN.

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/03/newe-sogobia-western-shoshone-native.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Thuisland van Newe Sogobia tijdens atoombom test!

Newe Sogobia “De mensen samen met Moeder Aarde”

Native American Youth Forum on Nuclear Issues

From Ian Zabarte, Newe Sogobia (Western Shoshone)

 

Het ‘Native American Youth Awareness Forum’ zal Native Amerikaanse jongeren samenbrengen met oudere activisten over de nucleaire kwesties die de Nevada National Security Site (voorheen de test Site), omringen.

Zij zullen praten over de geschiedenis en waarden van tribale betrokkenheid rond de Nevada National Security Site (NNSS).

 

Native Amerikaanse jongeren uit het secundair onderwijs en studenten van de universiteiten, die mee willen werken tegen nucleaire bedreigingen en gevaren voor de bescherming van het land en het volk van de Great Basin.

 

De bedoeling is om de deelnemers bewust te maken van de geschiedenis van de nucleaire ontwikkeling in de VS en de impact hiervan op Native Amerikanen die in de gemeenschappen leven rond de NSS.

Ervaringen en response zullen gedeeld worden op de negatieve gevolgen voor de gezondheid, waarvan bekend is dat ze te wijten zijn aan blootstelling aan straling in de fallout van de testen van nucleaire wapens.

Er zal een Native Amerikaans perspectief geboden worden voor de ontwikkeling van de geplande hoog -actieve opslagplaats voor kernafval op de Yucca Mountain.

When

Mar. 26, 2015 (All day) to Mar. 27, 2015 (All day)

 

Campus Location

William S. Boyd School of Law

Office/Remote Location

Thomas & Mack Moot Court Room & Classroom 110

 

Admission Information

This event is free and open to the public.

Contact Information

Office of Diversity Initiatives

Patrick Naranjo

702-895-1829

Patrick.naranjo@unlv.edu

 

Event Sponsor

UNLV Boyd Law, UNLV Office of Diversity Initiatives, Native American Youth Awareness Forum on Nuclear Issues, and First peoples of the Great Basin