LUMMI, YAKAMA EN SALISH AANGEKOMEN IN HET STANDING ROCK KAMP MET TOTEMPAAL

Noordwest delegatie, Navajo president, NCAI voorzitter in Standing Rock kamp

 

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/yakama-and-salish-arrive-with-totem.html

Vertaling door NAIS: www.denaisgazet.be

Foto’s copyright Michelle Cook

 

Cannon ball, Noord Dakota- Brian Cladoosby, Swinomish, voorzitter van het National Congress of American Indians, is met een grote delegatie vanuit het Noordwesten aangekomen.

Cladoosby deelde het kamp mee dat het NCAI brieven bezorgd heeft aan president Obama en het US Army Corps of Engineers, in solidariteit met de Standing Rock Sioux Nation en de strijd om de Dakota Acces pijplijn te beletten het water van de Missouri rivier te vergiftigen.

“ Ik stond vandaag voor een wegversperring, een stomme irritante wegversperring,” zei Caldoosby maar dat het dan goed was om langs de sacrale rivier te rijden.

 

Yakama zeiden dat ze een halve vrachtwagen vers voedsel, watermeloenen en de vruchten van het veld meegebracht hadden. “Vers voedsel is onze medicijn.”

 

Vandaag zijn de Seneca Nation, Sac en Fox uit Oklahoma, Confederated Tribes van Warm Springs allen samen in het kamp.

 

Yakama voorzitter JoDe Goudy zei dat de pijplijn een zwarte slang is. Het hoofd van de zwarte slang is in Texas, maar het hart is in Washington DC en hoort toe aan de leden van het congres en politiekers die deze beslissingen maken.

“ President Obama, waar bent u?”

Goudy herinnert Obama aan zijn eerder bezoek hier en de kleine kindjes die hij in zijn armen had gehouden.

“U hebt de baby’s in uw armen gehouden en beloften gedaan, waar bent u nu?”

Lees NAVAJO PRESIDENT AANGEKOMEN IN STANDING ROCK KAMP hier: http://www.denaisgazet.be/nieuws/navajo-president-aangekomen-in-standing-rock-kamp