* OUDERS VAN 43 ONTVOERDE STUDENTEN ZULLEN SPREKEN IN EL PASO

Persbericht

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/03/parents-of-43-kidnapped-students-to.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

El Paso, Texas- De ouders van de 43 studenten die in september ontvoerd werden in Guerrero, Mexico zullen op 16 en 17 maart in El Paso spreken over de ervaringen van hun kinderen en over de schendingen van mensenrechten die plaats hebben in Mexico.

De ouders zullen vandaag 16 maart om 10 uur een persconferentie houden in The Farm Workers Center (Oregon St.& 9th).

Media en publiek werden uitgenodigd.

 

Het bezoek van de ouders aan El Paso maakt deel uit van een nationale tour doorheen de Verenigde Staten. Zij zullen in alle steden doorheen het land spreken over de gebeurtenissen van 26 september 2014, toen politie en gangsters zes studenten gedood , 25 verwond en 43 studenten van het Ayotzinapa Rural Teachers College ontvoerd hebben.

De ouders zullen in het openbaar spreken in kerken, universiteiten, gemeenschappen en vakbonden.

De ouders hebben voortdurend geëist dat hun kinderen ongedeerd zouden teruggebracht worden:”Alive as they were when they were taken.”

 

“ De uitnodiging van mensen uit de VS om onze strijd te delen komt mooi op tijd daar wij van plan zijn om naar Centraal en Zuid Amerika te reizen, en naar Europa . Wij hebben al verschillende uitnodigingen uit Europa ontvangen” zei Felipe de la Cruz Sandoval, een vertegenwoordiger van de Ayotzinapa groupgroep.

“Het is belangrijk dat burgers en leiders van de regeringen van andere landen zich bewust zijn van de onrechtvaardigheden in Mexico en dat de internationale gemeenschap ziet wat de globalisering van de repressie is,” besloot Mr.Sandoval

 

De ouders plannen om hun zaak voor de Inter-American Commissie, Amnesty international en de Verenigde naties te brengen.

Organisatoren van het nationale konvooi hopen dat de presentaties van de ouders niet enkel het Amerikaanse volk zal bewust maken over de schendingen van mensenrechten in Mexico, maar ook dat de Amerikaanse burgers en hun vertegenwoordigers eens zullen nadenken over de honderden miljoenen dollars die de VS aan Mexico verstrekt door het Mérida plan, voor legeruitrustingen die door het leger en de politie voor het uitoefenen van schendingen van rechten gebruikt worden tegen Mexicaanse burgers.

In EL Paso zijn de ouders van de ontvoerde slachtoffers te gast bij La Red Binacional Por Ayotzinapa, een lokale coalitie van organisaties van El Paso en Ciudad Juárez.

 

Programma van de evenementen

Monday, March 16th

 

Press Conference

10am, Farm Workers Center, Oregon St. & 9th St.

 

March and Rally in Support of Ayotzinapa

11:30am, march from the Farm Workers Center to the Mexican Consulate at El Paso

12-2pm, rally in front of the Mexican Consulate at El Paso

 

Community Forum--Interactive Panel

5:30-8pm, Cafe Mayapán, 2000 Texas St.

 

Tuesday, March 17th

 

University Presentation

11:45am-1:30pm, University of Texas at El Paso, Physical Science Building, Room 115

 

Mass and Conversation

6-9pm, Saint Mark Church, 11700 Pebble Hills Blvd.

 

 

OVER DE SPREKERS

Estanislao Mendoza Chocolate, Is de vader van Miguel Mendoza Zechariah (verdwenen op 26-27 september)

 “Ik ben de vader van een jonge man die verdwenen is en naar wie ik, samen met de andere ouders van de groep naar op zoek ben. Ik ben hier omdat het nodig is dat ik zoek naar mijn zoon en al de andere studenten. Ik denk dat niemand in mijn plaats zou willen zijn; wij hebben hier niet voor gekozen. De regering heeft onze kinderen van ons afgenomen. Ik weet dat de overheid niet graag heeft wat wij nu doen, maar we zullen verdergaan met alles te doen wat nodig is. Voor dit met ons gebeurde wist ik niets over protesteren. Ik was gelukkig in de velden die ik bewerkte, en nu heb ik sinds een paar maanden mijn huis en kinderen achtergelaten in de hoop om die ene die vermist is te vinden. Ik wil hem terugvinden en herenigen met de rest van ons omdat alles dan weer zoals voorheen kan worden, maar door dit alles denk ik dat de overheid ons niet in vrede zal laten.

De overheid zal wel iets anders vinden en ik ben bang, dat wanneer d