NAIS, STEUN/ACTIEGROEP VOOR LEONARD PELTIER, VLAANDEREN, BELGIË ZET WERK VOOR LEONARD PELTIER EVEN ON 'HOLD!'

16 april 2017

 

   Nadat het duidelijk werd dat president Obama zijn ambt zou verlaten zonder Leonard Peltier clementie te verlenen zijn wij onmiddellijk gestart met de actie Push for Transfer to a Medium Security Facility’, een actie die reeds maanden daarvoor in gang gezet werd door het ILPDC bestuur.

   Wij konden echter niet vermoeden dat er ondertussen een “push” voor het ‘leiderschap’ binnen het ILPDC bezig was.

Communicatie bleef achterwege, vragen werden niet beantwoord. Tot het ‘vertrouwelijke’ nieuws kwam dat het hoofdkwartier terug zou overgebracht worden van Albuquerque naar Fargo.

Nieuw HK, nieuw huisje, nieuwe meubeltjes – en daar was natuurlijk ook geld voor nodig- en een nieuw bestuur.

Nu niet zo nieuw echter want enkelen zijn in het verleden ook reeds een paar keer langs gekomen en hebben de boel in het honderd laten lopen.

   De klap op de vuurpijl was de mail van Leonard Peltier, publiek gemaakt door het nieuwe bestuurslid:

 

 “The reasons for this move and new leadership with the committee and also new lawyers, which we are still looking for and interviewing, those who are showing interested, anyway. well to be honest, and right to the point I am still, here, aren't I? The committee, under previous leadership was ineffective, and the lawyers, well, they lost this clemency campaign so why should I keep going with folks who are loser's?”

 

   Om het voormalige bestuur inneficiënt te horen noemen- daar waar zij steeds op een beschaafde manier met ons communiceerden – Om de advocaten voor de clementie campagne, waaronder Martin Garbus, een welbekende mensenrechtenadvocaat die gewerkt heeft voor de vrijheid van Mandela en de Cuban 5 ,‘losers'te horen noemen... dat was voor ons een bittere pil om te slikken.

Temeer daar wij heel hard gewerkt hebben om fondsen te werven voor de “juridische bijstand” van Leonard Peltier. Wij hebben onze steungevers er keer op keer van verzekerd dat de steungelden echt wel correct en bij de juiste advocaten terecht zouden komen.

Hoe geloofwaardig zijn wij nu nog?

    Door enkele dames van het nieuwe bestuur (denk ik toch) werd mij vandaag onomwonden vertelt dat we niet zoveel doen als zij - dat Leonard wel wil overgeplaatst worden, maar nu nog niet, omdat hij eerst advocaten moet hebben en de dames eerst gesetteld moeten zijn- dat wij "volledig voor Leonard moeten gaan of anders zijn we tegen hem !?! "enzovoort....

Wat hun eender bericht dat Leonard midden april in aanmerking zou kunnen komen voor transfer dan weer tegenspreekt

Eerlijkheidshalve moeten we hierbij wel vermelden dat dit alles via FB was, in een van de –tig Free Peltier groepen waar hopen mensen in schabouwelijk Engels zich willen doen gelden.

Voor ons niet gelaten, maar dat de nieuwe voorzitster (denk ik toch ) ons verwijt van totaal  respectloos te zijn, dat was een brug te ver.

 

   Wanneer we enkele bruggen terug gaan zien we dat datzelfde gewauwel en gekissebis op Facebook zich in het verleden al verschillende keren herhaald heeft. Toen hebben wij ons daar totaal buiten gehouden, en dat gaan we nu ook doen tot het gezond verstand terugkeert en er  een goed bestuur komt dat zich realiseert dat ernstige communicatie met internationale groepen niet kan via FB.

 

Ondertussen...

Blijven wij niet op onze lauweren rusten.

Wij hebben de strijd voor de vrijlating van Leonard Peltier immers nooit gezien als een aparte zaak..

De onrechtvaardigheid die hij reeds meer dan 40 jaar ondergaat is onlosmakelijk verbonden met de strijd van de inheemse volken wiens soevereiniteit en rechten dagelijks geschonden worden.

Het kapitalisme dat de volken uitzuigt en de planeet wil verwoesten, dit alles is één strijd, en wij gaan voort met die strijd.

Fondsen voor Leonard zullen pas doorgestuurd worden wanneer de storm geluwd is en wij er 100% zeker van zijn waar en bij wie ze terecht komen. 

Met dank aan allen die zich in het verleden ingezet hebben voor de Clementie campagne. En neem het van ons aan: jullie zij geen 'losers'! Wij zijn fier op jullie!

NAIS