ONDERZOEKSCOMMISSIE RICHT DE PIJLEN OP STANDING ROCK WATERACTIVISTEN- WANHOPIG VS SCHEMA VOOR BIG OIL

Een wateractivist bedekt met ijs blijft standvastig ondanks het crimineel politiegeweld aan de frontlinie op 20 november ll. toen honderden wateractivisten gewond werden op Backwater Bridge. Foto door Rob Wilson Photography

Door Brenda Norrell, copyright Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/12/grand-jury-probe-targets-standing-rock.html

Vertaald door NAIS, met toestemming van Brenda Norrell: www.denaisgazet.be

 

Bismarck, Noord Dakota- Standing Rock wateractivisten worden door de VS gedagvaard in een wanhopige poging om hen zwart te maken en te criminaliseren.

 

De onderzoeken van de Grand Jury (onderzoekscommissie) in de VS zijn lang het systeem voor openbare aanklagers geweest om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie en een poging om vrienden tegen mekaar te doen getuigen.

Het onwettige gebruik van de Grand jury heeft activisten tot doelpunt gemaakt in de VS, met het doel de bewegingen zoveel mogelijk schade toe te brengen en de woordvoerders en meest productieve activisten in de gevangenis op te sluiten.

 

Het onderzoek van wateractivisten door de Grand Jury komt terwijl Energy Tranfer Partners, en de gecoöpteerde Morton County Sheriff en Gouverneur van Noord Dakota druk uitoefenen omdat de Dakota Access Pijplijn voltooid kan worden.

Zij ondernemen pogingen om vreedzame wateractivisten te classificeren als ‘terroristen.”

 

In feite zijn de staat van Noord Dakota, en de Morton County Sheriff diegenen die zich bezig hielden met systematische terreur.

Jack Dalrymple, gouverneur van Noord Dakota en Kyle Kirchmeier, Morton County Sheriff, zijn er verantwoordelijk voor dat wateractivisten beschoten werden met rubberen kogels, bespoten werden met traangas, geslagen met wapenstokken, met peperspray bewerkt zijn, weggeblazen werden met brandslangen in ijskoud vriesweer, strip fouilleren en gemarkeerd met nummers op hun armen en gekooid werden in hondenkennels zonder voldoende kleding, water en voedsel.

 

Ontelbare jonge vrouwen werden ernstig gewond. Een jonge Navajo vrouw verloor een oog nadat ze geraakt werd door een politieprojectiel. De arm van een jonge vrouw uit New York werd verbrijzeld door een concussion granaat afgeschoten door de politie. Dokters voeren nog steeds reconstructieve chirurgie uit om haar arm te redden. De pols van een jonge native vrouw werd tot tweemaal toe gebroken.

 

Nog vele andere wateractivisten werden beschoten met rubberen kogels- met resultaat bloederige wonden aan het hoofd en ophoesten van bloed.

 

De verantwoordelijke politie wordt nu geconfronteerd met een federale rechtszaak voor buitensporig geweld.

 

Kyle Kirchmeier, sheriff van Morton County was betrokken bij een openbare misleidende informatiecampagne, waarbij hij een aanhoudende stroom van leugens over de wateractivisten uitstuurde naar de media.

De media herhaalde deze leugens zonder onderzoek naar de feiten te doen, en de ethiek van de journalistiek te handhaven.

 

Momenteel werd een Grand Jury bijeengeroepen.

DAPL is wanhopig om zijn miljarden dollar ruwe olie pijplijn af te maken door te boren onder het water van de Missouri Rivier. Dit kan een potentieel gevaar opleveren voor de watervoorraad van miljoenen mensen.

 

Het ‘Water Protector Legal Collective’ heeft bevestigd dat een federale onderzoekscommissie bijeengeroepen is in Noord Dakota in verband met de wateractivisten.

 

“Onderzoekscommissie’ s werden van oudsher ingezet tegen verzetsbewegingen en om politieke gevangenen te creëren,“ zei het ‘Water Protector Legal Collective.’