* MEDIA PIMPS: HOLLYWOOD IS NIET DE ENIGE PLAATS WAAR MENSEN ZICH NAAR DE TOP SLAPEN!

Door Brenda Norrell: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS met toestemmig van Brenda Norrell!

Met de creatie van het internet werden er ook nieuwe vormen van oplichting en misdaad gecreëerd door verslaggevers die nooit hun luie stoel verlaten. Deze verslaggevers hebben het gilde van andere bedrijfsmisdadigers vervoegd.

Zij stelen straffeloos.

Zij stelen van de goede harten die hun laatste centjes uitgeven om ter plaatse te zijn en degelijk nieuws te brengen.

Deze grassroots- mensen en activisten zijn de authentieke stemmen voor mensenrechten en de rechten van de inheemse volken.

Zoals de Zapatistas zeggen, deze burgerjournalisten zijn de authentieke stemmen voor rechtvaardigheid en waardigheid. Omdat zij goed van hart zijn azen de media dieven op hun werk.

De plagiaatplegers, samenstellers en ‘posters’ domineren de nieuws -website, in het bijzonder in het nationaal en Indian Country nieuws.

Deze luie leunstoel reporters, uitgevers en publishers weten hoe ze het harde werk van anderen kunnen veranderen in cash voor hun eigen zak.

- Eerst zijn daar de plagiaatplegers. Zij kopiëren en plakken en stelen foto’s vanuit hun leunstoel thuis.

Wanneer u de artikels van de laatste jaren van Indian Country doorneemt dan zie je heel veel ‘copy en paste’ plagiaat, en de diefstal van foto’s met copyright. Vraag de verslaggevers gewoon of ze aanwezig geweest zijn om het nieuws dat zij coveren te brengen. De eigenaar van de publicaties is heel rijk en zou zich kunnen veroorloven om zijn journalisten op reis te zenden om het nieuws te brengen. De journalisten krijgen de keuze. Zij kunnen voortgaan met hun plagiaat en bedrog of niets.

- Vervolgens zijn daar de ‘samenstellers’. Vanuit hun luie zetel verzamelen deze parasieten al het harde werk van echte verslaggevers op het internet. Dan herschrijven ze het. Zij denken hiermee slim te zijn. De foto’s zijn gewoonlijk gestolen en het copyright geschonden. Vraag aan de fotograaf of zijn foto’s wel betaald werden.

Nu je dit allemaal weet herlees gewoon die lange artikels dan merk je dat het een conglomeraat is van info van het web geplukt door een leunstoel- journalist.

 -En ten laatste zijn daar de ‘posters’. Je kan hun werk herkennen omdat zij andermans werk of links gebruiken en posten op een webpagina samen met een hele boel advertenties. Zij krijgen geld van die adverteerders, gewoonlijk zonder de medeweten en toestemming van de verslaggever .

‘Posters zijn geen verslaggevers, of spenderen geld om geld te krijgen. Deze websites posten andermans werk zonder credits of toelating.

In een zeldzaam geval van dit nieuwe internet -journalisme, ontvingen de eigenaars van de Indian news website ‘indianz.com’ dit jaar een multi-miljoen dollar spionneer- contract . Dat dient voor binnenlandse en internationale spionage met een kantoor in het VS Pentagon.

Wat de titel, over Hollywood betreft, vraag jezelf af waarom een uitgever of een publisher een reporter in dienst wil nemen die jaren geplagieerd heeft vanuit zijn huis, soms wel tientallen jaren lang.

Waar het uiteindelijk op neer komt is dit: indien lezers er niet in slagen om oplichting en bedrog te herkennen, dan is er geen hoop meer voor authentieke journalisten. En in dat geval zullen echte verslaggevers geen werk meer vinden en de echte media zal ineenstoren.

Brenda Norrell is uitgever van Censored News, nu reeds 9 jaar, zonder advertenties of subsidies. Norrell was meer dan 32 jaar nieuws verslaggever in Indian Country. Zij is begonnen bij de Navajo Times en tijdens de 18 jaar dat zij in de Navajo natie woonde werkte ze voor AP en USA Today. Dan na jarenlange dienst als staf nieuws reporter voor Indian ‘Country Today’ in het zuidwesten, werd ze gecensureerd en afgevoerd. Haar werk is overal in de US en de wereld verschenen, en in Outside Magazine en andere publicaties. Vandaag staat ze op de zwarte lijst door alle betalende media.

NAIS werkt sinds enkele jaren nauw samen met Brenda Norrell.

Artikels uit Censored News worden voor de NAIS GAZET vertaald met haar toestemming.

Censored News is voor NAIS een der meest betrouwbare bronnen voor grassroots en activisten nieuws.

Wij hopen nog vele jaren met haar samen te kunnen werken!

Alice Holemans – NAIS, www.denaisgazet.be