* LAKOTA MAN DOODGESCHOTEN DOOR POLITIE VAN RAPID CITY NA DE “NATIVE LIVES MATTER”- RALLY

Verklaring en oproep van de familie van Allen Locke

In Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

 

 

 

 

 

Foto: Alan Locke, 30, werd vijf keer beschoten door Rapid City politie na de vreedzame ‘Native Lives matter’ protest mars.

Oproep voor een gebedsbijeenkomst op maandag aan het kantoor van de burgemeester van Rapid City,300 6th St. Om 10u.MST.

Native leiders zullen daar een ontmoeting hebben met het hoofd van de politie van Rapid City en de burgemeester.

Verklaring van de familie.

Rapid City, Zuid Dakota (21 dec. 2014)

In het licht van de recente tragische gebeurtenissen die plaatsgehad hebben bij Lakota Homes en die het leven gekost heeft van onze zoon, broer, vader, partner, kleinzoon, oom en geliefde, voelen wij de noodzaak om een publieke verklaring uit te geven om de gemeenschappen van Raprid city en de Native gemeenschap in het algemeen te vragen om geduld met ons te willen hebben daar wij om ons groot verlies rouwen en we nog zoveel te regelen hebben.

Wij waarderen uitermate de gebedswaken en de ceremoniële cirkels die georganiseerd worden in de nagedachtenis van Allen; dit is een kritieke tijd voor onze familie nu Allen aan zijn spirit- reis is begonnen.

Wij voelen de pijn van de gemeenschap; wij weten dat u woedend bent, wij weten dat u triest bent en wij weten dat iedereen nu heel gespannen is vanwege Allen’s gewelddadige dood die gekomen is vlak na zijn deelname in de Anti- Politie brutaliteiten rally en mars #NativeLivesMatter , die een dag voor dit vreselijke incident doorging.

Er zijn vele details die wij ten gepaste tijd nog zullen meedelen maar nu proberen we uit alle macht sterk te zijn zodat wij onze geliefde een waardig afscheid kunnen geven en de kinderen een geschikt aandenken kunnen meegeven.

Wij vragen dat iedereen op dit moment de privacy van de familie zou willen respecteren.

Er zijn op dit moment onafgewerkte kritieke zaken die onze aandacht moeten krijgen , zoals de autopsie, intern onderzoek, een vergadering met de burgemeester van Rapid City en het hoofd van de politie van Rapid City en de gebedswake voor het kantoor van de burgemeester tijdens de meeting.

Allen betekende veel voor velen, en hij zou wensen dat wij vreedzaam blijven en bidden tijdens deze harde dagen voor onze familie.

Maar nogmaals, wij waarderen ten zeerste alle liefde, medeleven, gebeden en energie dat u ons toezendt.

Dit maakt een verschil en wij hopen dat we dit geweld tegen onze Native mensen kunnen stoppen. Allen was een Zonnedanser en wij nodigen graag spirituele families, medicijn- mensen, spirituele leiders en Zonnedansers uit om naar hier te komen en voor onze familie te bidden en Allen en zijn familie in uw gebeden te herdenken.

 

Bekijk het Kota TV verslag van de rally hier: http://www.kotatv.com/news/south-dakota-news/native-americans-rally-against-profiling/30325492