* VS -Israëli overeenkomst neemt traditionele Tohono O’odham tot doelwit voor 15 nieuwe spionnentorens.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/09/us-israeli-pact-targets-traditional.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

GU-VO, Tohono O’odham Nation- De VS heeft twee traditionele Tohono O’odham districten, het GU-VO District en Chukut Kuk District, uitgekozen voor het bouwen van 15 VS spionnentorens, door de Israëlische Apartheid Corporatie Elbit Systems, die verantwoordelijk is voor de Apartheid security rond Palestina.

Op Tohono O’odham land verbergt de VS het feit dat de VS Homeland Security het contract gegeven heeft aan de Elbit corporatie die de Apartheid beveiliging en de fabricage van drones op zijn palmares heeft.

Het GU-Vo district verzet zich hiertegen. GU-VO ligt ten westen van de Tohono O’odham Nation.

Het GU-VO District zei in een verklaring: “ het GU-VO district verzet zich tegen deze plannen om de culturele sites op de sacrale berg, nu genaamd Ajo Moutain Range, te beschermen. Op de berg liggen menselijke overblijfselen van ons volk en er zijn plaatsen waar onze culturele sacrale medicijnenbundels liggen. Het is ook het thuisland van de ceremoniële herten, Dikhoorn schapen en bergschildpadden die beschermd worden door de wet op bedreigde diersoorten.”

“ De VS krijgsmacht, de grenspatrouille, hebben nog steeds geen informatie gegeven over de impact, zoals de impact op de gezondheid, en heeft opzettelijk foute informatie verspreid over de impact op het milieu zoals de wegen die aangelegd zullen worden op de berg en de installatie van elektrische lijnen op de sites, en het feit dat deze voorgestelde sites voor de torens nog eens 25 jaar of langer een impact zal hebben op de berg, het dieren en plant -leven en het leven van de de Tohono O’odham.”

Foto: Tohono O'odham 1916

 

“ Het landschap van de GU-VO District gemeenschappen zijn reeds grotendeels veranderd door de ontelbare onwettelijke wegen en verwoesting van onze bergen en heuvels die van groot belang zijn voor de levenswijze van de Tohono O’odham. Onze komende generaties zullen nog meer beperkingen hebben om op ons oorspronkelijk rechtmatig land te leven wanneer het oorspronkelijke inheemse volk verder tenonder gaat.”

 

“ Verder zullen die torens ook niet aan de grens komen maar pal in onze gemeenschappen en op de grens van de Tohono O’odham en zullen discriminatie en aanvallen op de O’odham verder gaan,” aldus GU-VO District.

Terwijl de VS pogingen doet om stil te houden wie het contract heeft binnengehaald, werd er feest gevierd in Israël.

Verleden jaar schonk de US Homeland Security het 145 miljoenen dollar contract aan Elbit Systems in plaats van aan een VS bedrijf.

Voorafgaande spendeerde Boeing $ 1 miljard aan een poging tot het optrekken van spionnentorens, voor ze uiteindelijk aankondigden dat de spionnentorens aan de Arizona grens niet werkten.

De Israëli spionnentorens is de recentste aanval op de traditionele O’odham, en een middel tot controle en onderdrukking van O’odam die in hun soeverein thuisland leven.

De toename van VS en Israëlische militarisering op soeverein Tohono O’odham land heeft geresulteerd in wijdverspreide mensenrechtenschendingen, waaronder verkrachtingen en moorden gepleegd door VS grens politie.

In iedere regio van de VS grens werden agenten van de grenspolitie gearresteerd voor drughandel.

Een hoorzitting van het congres bracht aan het licht dat honderden VS agenten van de grenspolitie en ICE agenten gearresteerd werden en veroordeeld voor drugsmokkel en hun diensten als ‘spotters’. Spotters staan in dienst van de Mexicaanse kartels en zorgen voor een veilige doorgang voor het transport van de kartels om een enorme lading drugs in de USA te brengen.

De regering van de VS heeft sinds 2005 de Mexicaanse drug kartels bewapend door middel van de ‘US ATF’s Project Gunrunner’, ‘Wide Receiver ‘ en ‘Fast and Furious’. De media in de VS heeft nagelaten om het nieuws over hoe diep de VS agenten in de drugsmokkel aan de zuidelijke grens zaten. De VS gebruikt het excuus van deze zogenaamde ‘war on drugs’ in een poging om deze Israëlische spionnentorens te rechtvaardigen. Spionnentorens die alle privacywetten en mensenrechten in de VS schenden.

 

Ondertussen werken universiteiten mee met Israël om inheemsen tot doelwit te maken met hun creaties van drones en surveillance.

O’odham mensenrechtenactivisten boycotten de Universiteit van Arizona in Tucson.

San Carlos Apaches boycotten de universiteit ook om de leiding te hebben genomen, met de paus, in het plaatsen van de enorme telescopen op de sacrale berg Graham in Arizona.

 

Foto boven

De spionnentoren op het soevereine land van Tohono O’odham, nabij Sells, Arizona heeft de woede opgewekt van een delegatie van Mohawks, Lakota, Dine’en Pueblo tijdens de ‘Indigenous Border Summit of the America’s’ in 2007. De spionnentoren staat naast ‘de kooi’, een metalen kooi met betonnen vloer waar migranten werden vastgehouden, migranten waaronder inheemsen van Mexico en Centraal Amerika, die de grens over wilden in de hoop op een beter leven. Ontelbare inheemsen zijn gestorven door uitdroging bij gebrek aan water.

Er werd een wet gestemd die het geven van water of eender welke hulp aan migranten een criminele daad maakte. Tohono O’odham mensenrechten activisten verzetten zich tegen deze wet. Zij voerden aan dat zij hun voorvaderen eerden door een spiritueel leven voor alle wezens van de schepping , de Himdaag levenswijze.