* VS -Israëli overeenkomst neemt traditionele Tohono O’odham tot doelwit voor 15 nieuwe spionnentorens.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/09/us-israeli-pact-targets-traditional.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

GU-VO, Tohono O’odham Nation- De VS heeft twee traditionele Tohono O’odham districten, het GU-VO District en Chukut Kuk District, uitgekozen voor het bouwen van 15 VS spionnentorens, door de Israëlische Apartheid Corporatie Elbit Systems, die verantwoordelijk is voor de Apartheid security rond Palestina.

Op Tohono O’odham land verbergt de VS het feit dat de VS Homeland Security het contract gegeven heeft aan de Elbit corporatie die de Apartheid beveiliging en de fabricage van drones op zijn palmares heeft.

Het GU-Vo district verzet zich hiertegen. GU-VO ligt ten westen van de Tohono O’odham Nation.

Het GU-VO District zei in een verklaring: “ het GU-VO district verzet zich tegen deze plannen om de culturele sites op de sacrale berg, nu genaamd Ajo Moutain Range, te beschermen. Op de berg liggen menselijke overblijfselen van ons volk en er zijn plaatsen waar onze culturele sacrale medicijnenbundels liggen. Het is ook het thuisland van de ceremoniële herten, Dikhoorn schapen en bergschildpadden die beschermd worden door de wet op bedreigde diersoorten.”

“ De VS krijgsmacht, de grenspatrouille, hebben nog steeds geen informatie gegeven over de impact, zoals de impact op de gezondheid, en heeft opzettelijk foute informatie verspreid over de impact op het milieu zoals de wegen die aangelegd zullen worden op de berg en de installatie van elektrische lijnen op de sites, en het feit dat deze voorgestelde sites voor de torens nog eens 25 jaar of langer een impact zal hebben op de berg, het dieren en plant -leven en het leven van de de Tohono O’odham.”