Socialisme 2017- ideeën om de wereld te veranderen

Door LSP https://nl.socialisme.be/socialisme-2017-ideeen-om-de-wereld-te-veranderen

Linkse Socialistische Partij organiseert Socialisme 2017 in samenwerking met Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme & Asociaal beleid) en Actief Linkse Studenten. Kom mee discussiëren, met ons en andere organisaties en sprekers, over de beste manier om de wereld te veranderen.
Socialisme 2017 valt samen met de 100ste verjaardag van de Russische Revolutie van oktober 1917: de eerste bewuste poging om een arbeidersdemocratie tot stand te brengen. De maatschappij waarvoor we vechten heeft niets te maken met de bloedige dictatuur van het stalinisme, maar alles met de maatschappij die de Bolsjewieken en de Russische massa’s voor ogen hadden in 1917. Een samenleving waar de rijkdommen van onze planeet – arbeidskracht en kennis – ingezet worden in het belang van allen.
Vandaag bezitten de 8 rijksten meer dan de armste helft van de wereldbevolking. De klimaatcrisis treft elk levend wezen. Conflicten tussen wereldmachten nemen aan intensiteit toe. Sociale verworvenheden, door vorige generaties afgedwongen, staan onder druk. Nochtans was er nog nooit zoveel rijkdom en kennis als vandaag. Ons verzet bouwt verder op een rijke en lange geschiedenis van strijd. Trek samen met ons lessen uit het verleden: voor strijd, solidariteit en socialisme!

Programma

Socialisme 2017 vindt plaats op

21 en 22 oktober

in Cultuurcentrum De Kriekelaar

Gaillatstraat 86, Schaarbeek. Gemakkelijk bereikbaar