VERKLARING DOOR LEONARD PELTIER NAAR AANLEIDING VAN HET OVERLIJDEN VAN ZOON WAHANCANKA

Onderaan: Bericht van Chauncey Peltier, oudste zoon

Helemaal onderaan: nota van NAIS

Doorgestuurd door ILPDC

 

Vertaald door NAIS: Steun/Actiegroep voor Leonard Peltier- Vlaanderen, België

 

Gegroet iedereen,

Het heeft even geduurd voor ik kon reageren op het overlijden van mijn zoon.

Ik blijf maar denken dat het niet waar is, maar dan realiseer ik me dat niemand zoets zou vertellen indien het niet waar zou zijn.

Verdomme toch, zoals alle ouders verwachten wij te overlijden voor onze kinderen.

Ik ben heel triest.

Ik wil uithalen naar iets of iemand, iets of iemand de schuld geven! Maar ik kan alleen mezelf verwijten dat ik geen goede vader ben geweest .

Ik ben blij dat we, een tijdje geleden- toen we laatst met elkaar gesproken hadden –nog hebben kunnen zeggen dat we van elkaar hielden en dat ik probeer een goede vader te zijn.

Maar het is zo verdomd moeilijk om een goede vader te zijn vanachter tralies. Zeker nu in mijn situatie, wanneer je alleen maar kan denken aan naar huis gaan en in staat te zijn om simpelweg tussen hen te zitten en te praten over het leven.

 

Nu is mijn babyzoon weg en ik zal hem nooit opnieuw persoonlijk kunnen zeggen dat ik van hem hou, dat kan alleen nog in de geest.

Ik wil iedereen danken voor uw medeleven. Veel dank! Jullie zijn geweldige mensen en ik hou van jullie.

 

Daar ik niet in staat was om een betere vader te zijn voor Whancanka (Medicine Shield), en hij vijf kinderen nagelaten heeft (waaronder drie jonge kinderen) voel ik het mijn verantwoordelijkheid om voor hen te zorgen, tenminste tot ze groot zijn.

Hij had ook een kleinkind en eentje in verwachting, dus ik zal ook moeten zorgen voor die baby’s.

Ik zal uw hulp nodig hebben om een fonds op te richten om voor deze kinderen te kunnen zorgen.

Ik weet niet hoe het zal zijn, maar ik dacht misschien kan ik door mijn kunst (schilderijen en prints) financieren. Dus indien iemand ideeën heeft, help me dan aub met dit.

Ik heb hoegenaamd geen idee hoe ik het moet aanpakken.

 

Een ongeluk komt nooit alleen zegt men.

Ik heb net vernomen dat een oude vriend en bondgenoot Warren Allmand ook overleden is. Dit gebeurde verleden week, maar ik heb het pas gisteren vernomen.

Deze man heeft hard gevochten voor mij om rechtvaardigheid te bekomen voor de fraude die de VS gepleegd had in de rechtbank van Canada tegenover een soevereine overheid. Maar Canada was ook betrokken bij de fraude. We zijn er toen achtergekomen dat zij te horen gekregen hebben door de DOJ dat zij de veelvuldige miljoenen dollars voor hun gezamenlijke agricultuur laboratorium zouden kwijtspelen, indien zij iets zouden ondernemen tegen de VS in het uitwijzingonderzoek dat Warren en supporters eisten.

Ik moet nu ook mijn medeleven sturen naar zijn familie.

 

Ik zal binnenkort geopereerd worden aan mijn prostaat.

Met moderne medicijnen en behandeling zal het succesvol en vlug kunnen verlopen. Zij willen me nog niet zeggen wanneer het zal zijn, dus blijf de resultaten volgen, of ze nu goed of slecht zullen zijn.

Nogmaals Dank u

 

In de geest van Crazy Horse

 

Doksha

Leonard Peltier