ARMY CORPS ZEGT: GEEN GEDWONGEN VERHUIS VAN STANDING ROCK WATERACTIVISTEN

Dit is niet Syrië. Dit is Standing Rock. Dit zijn wateractivisten op Thanksgiving Day aan de rivier, voorbereid op aanvallen van gemilitariseerde politie, huurlingen van DAPL en de Morton County Sheriff.

Foto copyright Rob Wilson

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/army-corps-says-no-forced-removal-of.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Het US Army Corps zei gisteren zondag dat ze niet van plan zijn om de wateractivisten - die op Treaty land kamperen met het Oceti Sakowin kamp aan de oever van de Cannon Ball rivier -met geweld te verdrijven.

In plaats daarvan zullen er boetes uitgereikt worden.

 

Maar hoe dan ook is er geen garantie dat de Morton County Sheriff, De huurlingen van Dakota Acces Pijplijn en de gemilitariseerde politie niet zullen aanvallen wanneer ze naar het kamp komen om de boetes uit te reiken. Ze hebben het al verschillende keren gedaan.

 

Na de aankondiging van het Army Corps of Engineers over de sluiting van het kamp op 5 december zijn vrouwen, waaronder Dine’, Lakota en Paiute women warriors begonnen met kogelvrije vesten, gasmaskers, beschermbrillen en andere beschermende kledij te verwerven.

 

Een Lakota jongeren loopt de kans om haar oog te verliezen nadat ze door de politie geraakt werd door een projectiel. Dokters proberen in New York de arm van een jonge vrouw te redden nadat haar arm verbrijzeld werd door granaat tijdens en ceremoniële blokkade.

 

Lees artikel in Reuters News : http://www.reuters.com/article/us-north-dakota-pipeline-idUSKBN13N00P