NOTA’S UIT HET STANDING ROCK CAMP 9 DECEMBER 2016

Foto copyright Bucky Harjo ( met dank van CN en NAIS)

 

Vannacht daalden de temperaturen tot -18°, de wegen waren bevroren en brutale winden gierden.

Duizenden kamperen op de grond in het Casino.

Oceti Sakowin heeft vandaag een verklaring uitgestuurd met het bericht dat de deuren gesloten zullen blijven voor nieuwe kampeerders.

Sommigen activisten blijven in het kamp.

AUB werk samen met het kamp voor leveringen van het hout.

Miljoenen dollars werden gedoneerd op verschillende accounts .

voor de kampeerders. (*)

 

Joye Brown liet weten in haar update dat de mobiele toiletten vandaag uit het kamp weggetrokken zijn.

Momenteel weten we nog niet of de opdracht hiervoor door de stam gegeven werd of het bedrijf zelf het initiatief genomen heeft.

 

Govinda (Resistance Radio) bracht de nacht door in het kamp waar zijn mobiele telefoon bevroor.

Hij verwacht de nieuwe uitrusting voor Standing Rock Spirit Resistance Radio en zal doorgaan met het nieuwe en verbeterde radiostation.

Onze vriendin Michelle Cook, Dine’, is in de blizzard terug in het kamp geraakt!

Ondertussen zullen de Dine’ veteranen in Shiprock aangekomen zijn en aan hun welkom- thuis feest zitten.

Hun reis werd gefinancierd door de NATIONAL NURSES UNITED.

Honderden veteranen verklaarden dat zij in de steek gelaten en genegeerd werden door de nationale groep Vets for Standing Rock, die zo maar eventjes $1.1miljoen in donaties ontvangen had.

De toestand met het vrijgeven van de fondsen is nog steeds onduidelijk.

_____________________________________________________________

 

(*) NAIS heeft –tig keren gewaarschuwd voor misbruik met de fondsenwervingen, zo dikwijls dat het een ons een pak “vrienden” gekost heeft. Ook in deze blijft de geschiedenis zich keer op keer herhalen. Een tijd geleden hebben we een oproep gedaan in de NAIS Gazet die we hier ook even opnieuw doen:

Dan nog een poging: Indien iemand de grassroots mensen en groepen aan de frontlinies ernstig wil sponsoren- zonder er iets persoonlijk voor in de plaats te krijgen – stuur dan een mail via het contactformulier naar de redactie http://www.denaisgazet.be/contact

Dan sturen wij in ruil enkele bona-fide rekeningnummers door van grassroots activisten die al jaren lang strijden tegen het kapitalisme, tegen de bedrijven die de planeet opofferen uit laag winstbejag. Het zijn deze grassroots gemeenschappen die de bittere koude aan de frontlinie trotseren en de hulp groot nodig hebben.”

Op deze oproep zijn 0 mails met de vraag gekomen.

Lees hier: http://www.denaisgazet.be/misbruik-van-amerikaans-indiaanse-cultuur-abuse-of-native-american-culture/massale-fondsenwerving-voor-standing-rock-de-spreekwoordelijke-bomen-en-het-bos-en-nais-is