* DOOD DOOR POLITIE EN COINTELPRO : VN ZAL VS SCHENDINGEN VAN MENSENRECHTEN BEOORDELEN

 Verenigde Naties horen VS mensenrechtenschendingen op maandag: Dood door politie, diefstal van inheemse kinderen, kolen en uranium mijnbouw –kankers, mishandelingen van migranten aan de grens, onrechtvaardige opsluitingen, spionage en moorden.

Door Brenda Norrell, Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/death-by-police-and-cointelpro-un.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

De mensenrechtenschendingen door de VS zullen op maandag 11 mei 2015 beoordeeld worden door de Verenigde Naties in Genève. De moord van ongewapende zwarten door politieagenten, COINTELPRO, en vrijlating van Leonard Peltier en Mumia Abu Jamal, staan op het agenda.

Rassendiscriminatie en onrechtvaardige opsluitingen kronen de lijst van schendingen tegen mensenrechten gepleegd door de Verenigde Staten.

Het wegnemen van inheemse kinderen, en dood door vervuiling van het milieu, in het bijzonder voor Native Amerikanen in het Zuidwesten, maken ook deel uit van de wreedheden tegen mensenrechten.

Het feit dat de VS doorgaat met het financieren van Israël, terwijl Israël openlijk Apartheid voert in Palestina, is een schending van mensenrechten.

Zoals te verwachten was heeft de VS reeds een poging gedaan om zijn dossier over spionage, folteringen en doelgerichte moorden te verdedigen.

 

Het US Human Rights Network zal maandag de spits af bijten met zijn verklaring voor de komende ‘Periodic Review’ over de roep tot vrijlating van politieke gevangenen Leonard Peltier en Mumia Abu Jamal.

“ Meer dan 20 raciale en sociale activisten voor rechtvaardigheid en mensenrechten kwijnen weg in de VS gevangenissen. Deze politieke gevangenen zijn COINTELPRO/Civil Rights Eraxxvi activisten die werden vervolgd voor hun politieke overtuiging en activiteiten.

Nu zijn zij behoeftig, oud, ziek, en hebben zij recht op onmiddellijke vrijlating.

UPR Recommendations 92.94, 92.153 and 92.154 roept de VS regering op om een einde te maken aan de” discriminatie tegen personen van Afrikaanse afkomst; en al zijn politieke gevangenen, waaronder Leonard Peltier en Mumia Abu Jamal, vrij te laten.”

 

Het US Human Rights Network wijst op het milieu racisme, dat resulteerde in wijdverspreide sterfgevallen bij de armen in de VS.

Het voorbeeld is New Mexico, waar door kolenaangevoerde elektriciteitscentrales, uraniumontginningen en kernproeven het gebied vergiftigen, en zowel de Native Amerikaanse als de Chicano gemeenschappen bedreigen.

Kolenaangevoerde elektriciteitscentrales en uraniummijnen vergiftigen de Navajo Natie, terwijl de Pueblo’s getekend zijn met de erfenis van sterfgevallen door uraniummijnen en kernproeven.

 

Het Human Rights Network stelt: “Doorheen de Verenigde Staten zijn gekleurde gemeenschappen en inheemse volken onevenredig blootgesteld aan milieuvervuiling. In New Mexico bijvoorbeeld, zijn er onevenredige gevolgen voor de volksgezondheid- voornamelijk kanker- door pollutie veroorzaakt door industriële en extractive activiteiten (inbegrepen uraniumontginningen en verwerkingen), maar velen worden effectieve juridische bijstand geweigerd.”

 

Over de kwestie van mondiale mensenrechten, wijst het US Human Rights Network erop dat de VS Israël blijven financieren, ondanks de wreedheden tegen mensenrechten in Palestina.

 

“ Sinds 2010 is Israël veruit de grootste ontvanger van VS buitenlandse militaire assistentie. Het militaire assistentie verlenen aan Israël, gelet op de langdurende straffeloosheid voor zijn misdaden tegen de mensheid,geeft het falen van de VS weer om volledig de ‘International Humanitarian Law’ (IHL) te implementeren en aansprakelijkheidmaatregelen vereist onder de US Leahy Laws”

Lees het volledige verslag van het Human Right Network hier, ‘Engels): http://www.ushrnetwork.org/sites/ushrnetwork.org/files/upr_exec_summary_of_stakeholder_reports.pdf

 

Ondertussen, in wat Russel Means, Lakota, meermaals “een andere hond en pony show” noemde, heeft de VS reeds een verklaring, die zijn mensenrechtenschendingen mooi met een laag vern