BOODSCHAP VAN STANDING ROCK AAN DE WERELD!

10 INHEEMSE EN MILIEU ACTIES DIE U KAN STEUNEN IN 2017!

DE PLAATSEN DIE DE MEESTE HULP NODIG HEBBEN, EN OP ALLE MANIEREN ZOUDEN MOETEN GESTEUND WORDEN!

 

Doorgestuurd door Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2017/01/standing-rock-to-world-10-indigenous.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Foto door Greg Harman

Dit artikel werd geschreven door de Indigenous #NoDAPL coalitie die de strijd in Standing gecoördineerd heeft: Honor the EarthSacred Stone CampIndigenous Environmental Network, en het International Indigenous Youth Council

De zwarte slang is nog niet dood. Bijlange nog niet!

De bedrijven achter de Dakota Access Pijpleiding hebben duidelijk gemaakt dat zij “vastbesloten zijn de constructie van de pijpleiding te voltooien zonder enige omleiding in en rond het meer van Oahe.”

De winterkampen houden stand zolang het DAPL materieel voor de constructie op Oceti Sakowin Treaty land blijft.

Hier kunnen wij hen steunen door  emailing of telefoneren naar de US Army Corps of Engineers op 202-761-8700 en hen te vragen wanneer zij het ‘Environmental Impact Statement process to public comment’ zullen openen.

Verder kunnen we de druk op de banken om hun kapitaal terug te trekken opvoeren met onze internationale campagne #DefundDAPL.

 Maar terwijl alle aandacht van de wereld op Standing Rock en de #NoDAPL strijd gericht was, verleenden de Obama en Trudeau regeringen vergunningen voor verschillende andere pijpleiding projecten die dwars door inheemse territoria -- van Canada tot de US en Mexico – zullen lopen. De strijd om sacraal land te beschermen tegen de klimaatverandering, toxische vervuiling en de fossiele brandstof industrie blijft wereldrond in alle hevigheid woeden.

Het is onze vurige hoop dat, in het komende jaar, de energie en vriendschap die wij ontvangen hebben in onze strijd tegen de Dakota Access pijpleiding nu ook kan uitgebreid worden naar andere inheemse gemeenschappen in hun locale verzetsacties.

Hier geven we u tien inheemse en milieuorganisaties die uw eventuele steun in hun strijd verdienen; financiële steun, als vrijwilliger of op eender welke manier.

 

1. Trans- Pecos pijpleiding en Comanche Trail pijpleiding – Texas – Chihuahua, Mexico

In mei 2016 verleende de regering van Obama twee pijpleiding projecten van Energy Transfer Partners, hetzelfde bedrijf achter DAPL.

De Trans-Pecos en Comanche Trail pijpleidingen zullen fracked gas voeren van uit Texas naar Mexico, waar het ’t Mexicaanse energienet zal bevoorraden.

The Two Rivers camp is een verzetskamp dat opgetrokken werd tegen de Trans – Pecos pijplijn.

Steun hun legal defense fund en camp fundraiser Of steun de acties van No Trans Pecos Pipeline, de Big Bend Conservation Alliance, en de Frontera Water Protection Alliance wanneer zij organiseren tegen deze pijpleidingen.

 

     2. Copper One Rivière Doré Mine – Quebec, Canada

De Algonquins van Barriere Lake hebben een land protection camp opgericht op een site in het hart van hun territorium waar testen op gebeurd zijn met het oog op de Rivière Doré copper mine . De constructie van de kopermijn kan nu ieder ogenblik een aanvang nemen. De activisten hebben al wekenlang ter plekke gekampeerd om de hoofdwaters van de Ottawa rivier te beschermen die stroomafwaarts catastrofale gevolgen van de mijnbouw zouden kunnen lijden.

In het gebied dat op het spel staat bevinden zich vele meren, draslanden en waterwagen, verder is het een cruciaal jacht en vis gebied voor Barriere Lake families.

Zie hun dringende oproep tot actie  here en steun het kamp here.

 

    3. Sabal Trail pijplijn – Alabama – Georgia – Florida

De Sabal Trail pipeline , een 515-mijl lang aardgas pijpleiding project, is onder constructie van Alabama tot Georgia tot Florida. Het bedreigt een der grootste zoetwater–aquifers in de wereld.

Het Sacred Water Camp en Water Is Life Camp zijn kampen die voortdurend nood hebben aan voorraden, deskundige coördinators en anderen. In Florida staat een massale burgerlijke ongehoorzaamheids- actie -- mass civil disobedience -- op het programma waarvoor opgeroepen wordt tot mobilisatie.

Neem contact hier: Get in touch here of donate Get in touch here om de kampen te steunen.

Steun ook de organiserende acties van de SPIRET Foundation en Bobby C. Billie, een der Clan leiders en spirituele leider van de ‘Council of the Original Miccosukee Simanolee Nation Aboriginal Peoples,’in hun acties om de regelgevende instanties verantwoordelijk te stellen voor hun steun aan de pijpleiding. Contact coördinators Shannon Larsen of email Beth Huss.

Blijf op de hoogte van acties van alle groepen van de staat met de Water Protector Alliance kalender.

 

   4. Line 3 pijpleiding – Alberta, Canada naar Superior, Wisconsin

De Canadese eerste minister Justin Trudeau heeft onlangs aangekondigd dat de vergunning voor het massieve Line 3 pipeline project, werd toegestaan approval. Het project is bedoeld voor het transport van teerzanden olie van de mijnen van Hardisty, Alberta, naar Superior, Wisconsin, door het hart van het Anishinaabe territorium en door sommige van de mooiste rivieren en wilde rijstbedden in de wereld. Het ‘Assembly of Manitoba Chiefs’ verzet zich tegen de goedkeuring voor Line 3 van Trudeau’s regering.

Volg Follow en steun het werk van Honor the Earth’s work, Leer over het voortdurende verzet ongoing resistance tegen Line 3, en volg de oppositie tegen de pijplijn van de leden van de gemeenschap hier here.

 

   5. Kinder Morgan Trans Mountain pijplijn – Alberta naar Brits Columbia, Canada

De uitbreiding van Kinder Morgan Trans Mountain pipeline, ook goedgekeurd door de Canadese federale regering, zou teerszanden olie transporteren van Noord Alberta tot de kust van Brits Cloumbia. De Sacred Trust  is een initiatief van de Tsleil-Waututh Nation met mandaat om dit project een halte toe te roepen. U kan hier doneren donate here via ‘Respecting Aboriginal Values en Environmental Needs RAVEN of schrijf u in op hun mailing lijst Join their mailing om hun acties te volgen.

 

   6. Pilgrim pijlijn- New York en New Jersey

De Ramapough Lunaape Nation, een gemeenschap in de Ramapo Mountains wordt bedreigd door de Pilgrim pipeline, die Bakken ruwe olie wil transporteren vanuit Albany, New York naar Linden, New Jersey. Ondertussen gaat Spectra Energy verder met de uitbreiding van zijn pijplijn netwerk zodat meer fracked aardgas kan getransporteerd om uiteindelijk geëxporteerd te worden, weg van het land.

Lees over de geschiedenis van de Ramapough Lunaape here,, volg de ontwikkelingen in het Split Rock Prayer Camp , en volg de voortdurende strijd van verzet tegen de uitbreiding van Spectra met de FANG Collective en Resist Spectra.

 

   7. Petronas/Pacific Northwest Terminal – Prince Rupert, British Columbia

De  Petronas/Pacific Northwest Terminal is een geplande fabriek op traditioneel Lax Kw’alaans Territorium Lax U’u’la (Lelu Eiland) aan de mond van de Skeena rivier nabij Prince Rupert, Brits Columbia. De plannen gaan over een onderzeese pijplijn van ongeveer 122 cm. diameter die door het slib van de riviermonding moet getrokken worden om fracked gas vanuit het Treaty 8 territorium te leveren. Tien inheemse naties en 60.000 mensen in de Skeena waterkering zijn afhankelijk van de vis als voedsel, commercieel vissen, en culturele identiteit. Het Lelu Island Camp werd opgetrokken op Lax Kw’alaams traditioneel territorium om de bouw van deze terminal tegen te houden.

 

   8. Diamond pijplijn – Oklahoma- Arkansas – Tennessee

Arkansas Rising is een collectief van activisten die door directe actie de Diamond pijplijn willen stoppen. De pijpleiding heeft ongeveer een diameter van 51 cm die 440 mijlen lang zal lopen vanuit Cushing, Okla, tot Memphis, Tenessee. De pijplein zal door meer dan 500 waterwegen waarbij inbegrepen vijf belangrijkste stroombekkens. De constructie is reeds begonnen. Donate voor de acties hier: here.

 

   9. Atlantic Sunrise pipeline and Sunoco Mariner East 2 pipeline – Pennsylvania

De Atlantic Sunrise pijplijn zou