BOODSCHAP VAN STANDING ROCK AAN DE WERELD!

10 INHEEMSE EN MILIEU ACTIES DIE U KAN STEUNEN IN 2017!

DE PLAATSEN DIE DE MEESTE HULP NODIG HEBBEN, EN OP ALLE MANIEREN ZOUDEN MOETEN GESTEUND WORDEN!

 

Doorgestuurd door Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2017/01/standing-rock-to-world-10-indigenous.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Foto door Greg Harman

Dit artikel werd geschreven door de Indigenous #NoDAPL coalitie die de strijd in Standing gecoördineerd heeft: Honor the EarthSacred Stone CampIndigenous Environmental Network, en het International Indigenous Youth Council

De zwarte slang is nog niet dood. Bijlange nog niet!

De bedrijven achter de Dakota Access Pijpleiding hebben duidelijk gemaakt dat zij “vastbesloten zijn de constructie van de pijpleiding te voltooien zonder enige omleiding in en rond het meer van Oahe.”

De winterkampen houden stand zolang het DAPL materieel voor de constructie op Oceti Sakowin Treaty land blijft.

Hier kunnen wij hen steunen door  emailing of telefoneren naar de US Army Corps of Engineers op 202-761-8700 en hen te vragen wanneer zij het ‘Environmental Impact Statement process to public comment’ zullen openen.

Verder kunnen we de druk op de banken om hun kapitaal terug te trekken opvoeren met onze internationale campagne #DefundDAPL.

 Maar terwijl alle aandacht van de wereld op Standing Rock en de #NoDAPL strijd gericht was, verleenden de Obama en Trudeau regeringen vergunningen voor verschillende andere pijpleiding projecten die dwars door inheemse territoria -- van Canada tot de US en Mexico – zullen lopen. De strijd om sacraal land te beschermen tegen de klimaatverandering, toxische vervuiling en de fossiele brandstof industrie blijft wereldrond in alle hevigheid woeden.

Het is onze vurige hoop dat, in het komende jaar, de energie en vriendschap die wij ontvangen hebben in onze strijd tegen de Dakota Access pijpleiding nu ook kan uitgebreid worden naar andere inheemse gemeenschappen in hun locale verzetsacties.

Hier geven we u tien inheemse en milieuorganisaties die uw eventuele steun in hun strijd verdienen; financiële steun, als vrijwilliger of op eender welke