* Meest gecensureerde nieuws in het land van de Indianen

 

 

Het nieuws in het land van de Indianen blijft onder censuur en wordt vervalst, wanneer verslaggevers thuis blijven en plagiaat plegen.

De issues die strijdig zijn met het agenda van media- eigenaren en de VS regering worden gecensureerd!

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/04/most-censored-in-indian-country-april.html

Vertaald door NAIS (met permissie van Brenda Norrell): www.denaisgazet.be

 

Censored News heeft authentieke inhoud dat zij, die monddood gemaakt zijn met hun afhankelijkheid van advertentie inkomsten, politiekers en media-eigenaren, niet willen dat we het weten.

Hier volgen enkele van onze authentieke artikelen die ofwel gecensureerd of vervalst werden in de mainstream media in Indian Country.

We beginnen met het nieuws van Eagle Pass, Texas:

Eagle Pass, Texas: Native Groups Lead Action against Coal Mine

Native Amerikaanse groepen verzamelen zich voor een historische rally en mars om te protesteren tegen de ‘open- pit coal stripmijn’ in Eagle Pass, Texas.

De demonstranten eisen van het VS ‘Army Corps of Engineers’ de vergunning voor de mijn te herroepen, verdere ontwikkeling te stoppen en het land tegen verdere verwoesting te beschermen.

Het project is eigendom van ‘Dos Republicas Coal Partnership’, dat bruinkool ontgint. Het bruinkool wordt met de trein getransporteerd van Maverick County , over de grens heen naar een Mexicaanse kolencentrale.

Ondanks wijdverbreide lokale oppositie is de mijn enkele maanden geleden geopend en daardoor worden voorvaderlijke thuislanden, sacrale gronden en meer dan 100 archeologische sites van vele Native groepen verwoest.

http://bsnorrell.blogspot.com/2016/04/eagle-pass-native-groups-lead-action.html

 

In Breaking News, onthullen de nieuwe ‘Goldman Environmental Prizes’ dat Newmont mining in Colorada een inheem