* 27 Februari 2016-Nationale actiedag voor Leonard Peltier

Bron: International Leonard Peltier Defense Committee (ILPDC): http://www.whoisleonardpeltier.info/events/27-february-national-day-of-action-demand-obama-grant-clemency-to-leonard-peltier/

Studenten in de Verenigde Staten roepen 27 februari uit tot nationale actiedag voor Leonard Peltier en vragen Obama Clementie te verlenen aan Leonard Peltier.

Peltier is een activist van de American Indian Movement (AIM) en 40 jaar politiek gevangene van de regering van de Verenigde Staten.

 

27 februari is een historische datum voor het AIM. Precies op die dag in 1973 begonnen activisten aan de bezetting van Wounded Knee. Een bezetting die 71 dagen geduurd heeft.

Dit was uit protest tegen het falen van de Verenigde Staten om de verplichtingen van de verdragen waar te maken en de corruptie van de Oglala tribale overheid.

27 februari staat nu bekend als Wounded Knee Liberation Day.

 

Het is het laatste jaar van Obama’s presidentschap en activisten geloven dat dit de laatste kans voor Peltier is om clementie te verkrijgen.

Wij roepen alle progressieve studentenorganisaties, nationaal en internationaal op om actie te ondernemen en Peltier’s vrijheid te eisen.

https://peltierstudentnationalaction.wordpress.com/

______________________________________________________________

 

 Schrijf een brief naar het Witte House in Washington D.C. en eis :

“Executive Clemency for Leonard Peltier”

 

President Obama

The White House

1600 Pennsylvania Ave.NW

Washington DC 20500