Red Warrior Kamp verbindt zich ertoe geweldloos de pijplijn te stoppen

Door Cody Hall

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/red-warrior-camp-committed-to-non.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Cannon Ball River, Fort Laramie Treaty Territorium 1851

Het college van commissarissen van de Morton County, Noord Dakota hield op maandag 22 augustus 2016 een speciale zitting met slechts een agendapunt om de civiele onrust op de locatie van de Dakota Acces pijplijn aan te pakken.

Na het aanhoren van een korte verklaring van Sheriff Kyle Kirchmeier van Morton County, keurde het college de noodtoestand –gebaseerd op ND gouverneur Jack Dalrymple’s ‘State of Emergency Operations Plan’ van 19 augustus –goed.

Dalrymple’s opdracht zal de staat toelaten om $1 miljoen te binnen te rijven voor Homeland Security om “.... lokale en tribale functionarissen te ondersteunen om rechtshandhaving- maatregelen toe te passen.”

 

Clyde Bellecourt, mede -oprichter van het American Indian Movement reageerde in een video op de acties van provincie en staat.

Video kan op Facebook bekeken worden hier:facebook.com/RedWarriorCamp.

“ Wij willen de donkere wolk van geweld dat men ons toeschrijft optillen. Wij roepen mensen- en burgerrechtenwaarnemers op om naar ons te komen om te kunnen bevestigen dat we geweldloos actie voeren en dat wat zij observeren aan de gouverneur willen melden.” Zei Bellecourt.

 

Bellecourt’s uitnodiging komt vlak na Kirchmeier’ds beschuldigingen dat de pijplijn protesters gewapend zouden zijn met “staafbommen en geweren.”

“Het gaat hier over de toekomst van onze kinderen en nog ongeboren generaties van alle rassen. Wij moeten ons water beschermen.” Voegde Bellecourt er nog aan toe.

 

Delegaties van Native Naties en niet- native bondgenoten arriveren nog dagelijks in het Red Warrior Kamp.

 

De Standing Rock Sioux Tribe heeft een rechtszaak ingeleid tegen het VS legercorps van Ingenieurs voor het schenden van hun eigen formaliteiten om snel werk te maken van de goedkeuring van de $3.8 miljard dollar ruwe olie pijplijn.

Een hoorzitting over het gerechtelijk bevel werd vandaag gehouden in Washington DC.

 

Het Red Warrior kamp blijft zich ertoe verbinden om geweldloos actie te voeren tegen de Dakota Acces pijplijn;

Media Contact:  Cody Hall

Organization:  Red Warrior Camp

Social Media:  Facebook.com/RedWarriorCamp , @ZuyaLutaOceti on Twitter