4 en 5 mei: Bevrijdingsdag in Nederland

R.I.N. –Vereniging Real Indian Nation herdenkt op 4 en 5 mei Native Amerikanen die vochten en vielen voor een bevrijd Nederland.

Doorgestuurd door Toine de Jongh R.I.N.

Roosendaal/Nederland

18 april2017

Weinigen realiseren zich dat in beide grote oorlogen Indianen werden geronseld en als soldaat naar hier werden gezonden om te vechten en te sterven voor de bevrijding van Europa.

Nooit hebben zij de erkenning gekregen die zij verdienden.

In samenwerking met de Canadese oorlogsbegraafplaats te Goesbeek en de begraafplaats Holten waar veel Native Amerikanen begraven liggen wil R.I.N. het feit onder aandacht brengen.

Zij hebben nog niet alle namen kunnen traceren van de gesneuvelde Indianen in België en Nederland.

Beetje bij beetje echter, komt er bij R.I.N. informatie binnen, en zij hebben goede hoop om de graven van Native Amerikanen eerlang in kaart te kunnen brengen.

Het Nederlandse oorlogscomité weigert te erkennen dat in Nederland ooit Native Amerikanen voor de Europese vrijheid gesneuveld zijn en weigert hen bij de Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag te vermelden.

 

De Vereniging Real Indian Nation (R.I.N.) wil hier verandering in brengen.

Zij zullen op 4 en 5 mei de gesneuvelden herdenken en hun spandoek met de dodencijfers ophangen.

Dit is reeds het derde jaar op een rij dat R.I.N actie voert voor de erkenning van de gesneuvelde Indianen die hun leven gegeven hebben voor 'onze vorsten en vaderland’!