Sluipschutter op de heuvel – Standing Rock en COINTELPRO – en Mega informatie release in Muck Rock

Foto Ohio Highway Patrol: Sluipschutter op de heuvel

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/04/sniper-on-hill-standing-rock-and.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

   Een foto van een sluipschutter op de heuvel in Standing Rock werd gepubliceerd door journalist Michael Best in een nieuwe mega informatie release. De foto is genomen door de Ohio State Highway Patrol toen de politie deel uitmaakte van de militaire politiemacht in Standing Rock.

De foto werd verkregen met een FOIA verzoek van Michael Best. (FOIA Wet op vrijheid van informatie).

   De Ohio politie documenten over Standing Rock wateractivisten, die zich verzet hebben tegen de Dakota Access pijpleiding, was net vrijgegeven in een enorme verzameling van informatie getiteld, That 1 Archive.

   JPat Brown van Muck Rock schrijft:

   In reactie op de vraag voor de publieke gegevens ingediend door Michael Best, heeft de Ohio State Highway Patrol een massale collectie van foto’s en video’s die genomen werden tijdens hun acties in Standing Rock Vrijgegeven.

a huge collection of photos and video  - deployment at Standing Rock.

   Terwijl een groot aantal van de sociale media accounts van de activisten geplukt werd, bevat een afzonderlijk zip bestand officiële politie rapporten. Deze bieden een nog niet eender gezien perspectief van de omvang en reikwijdte van het protest.....

   Muck Rock’s coverage heeft het ook over hoe Wisconsin geëist had dat de troepen zich zouden terugtrekken uit Standing Rock.Wisconsin demanded

Verder onthult Muck Rock het arsenaal dat