Door Actief Linkse Studenten, Blokbuster

Protest tegen Francken in Antwerpen

'Refugees welcome, racisme niet'

Op 26 oktober zal Theo Francken op de UA een lezing geven over zijn anti-vluchtelingenbeleid. Hij zal proberen om het racistisch vergif van de N-VA te verspreiden.


Het racisme en anti-vluchtelingenbeleid van de N-VA neemt groteske vormen aan. Na het viseren van Amazigh (Berbers) ziet Bart De Wever nu ook de straten van Borgerhout vollopen met terroristen. Dat is plat racisme. Volgens Francken zijn 95% van de vluchtelingen geen “echte” vluchtelingen. Lees: ze zijn profiteurs en gevaarlijk. Organisaties die hun levens redden, zijn volgens Francken verantwoordelijk voor een aanzuigeffect dat niet eens bewezen is.
Maar vluchten doe je niet zomaar. Voor tienduizenden mensen is het een wanhoopspoging om te ontsnappen aan oorlog, economische ellende en ecologische rampen. Onderweg worden ze bovendien massaal uitgebuit en mishandeld. De vluchtelingen zijn daar zelf niet voor verantwoordelijk. De echte schuldigen voor de vluchtelingenstroom zijn de oorlogsindustrie en haar multinationals en de conflicten en onveiligheid die Amerikaanse en Europese grootmachten mogelijk maakten. Zij maken miljarden euro’s winst door in het Midden-Oosten oorlog te voeren en de bevolking uit te buiten.


Racisme is geen ant