...EN DE OPBRENGST GAAT NAAR..........STANDING ROCK!

Door A.Holemans, NAIS

9 februari 2017

http://www.dailykos.com/story/2016/11/15/1599618/-Beware-of-the-Standing-Rock-shirt-ripoff

“Hedde golle T-shirts baaj van Stending Rock?” vraagt de man met het zwarte petje waarop de grote witte letters vooraan het woord FBI vormen. “Euh...neen, wel T-shirts die wij verkopen voor steun aan de clementie campagne van Leonard Peltier.”

De man zucht en zegt , “Néije , ’t moet van Stending Rock zen. Kende golle da soems ni?”

en na nog even demonstratrief met de ogen draaiend stapt hij verder.

 

 

Tja...... goede vraag “kennen wij Standing Rock?”

Wij denken wel een en ander te weten over de strijd van de wateractivisten daar de NAIS Gazet reeds in 2015 verslag uitbracht en opriep tot solidariteit met de strijd tegen DAPL.

 

Maar kennen wij “Standing Rock?”

Kennen wij dié “Standing Rock” die plots eind 2016 ontdekt werd in Europa en waarvoor er miljoenen werden geronseld? Miljoenen die ondertussen nog steeds spoorloos zijn.

Wat wil dat zeggen: “De opbrengst van de verkoop gaat naar Standing Rock!”?

Dàt kunnen we natuurlijk wel vertalen voor u. Dat wil zeggen: “Waar die opbrengst naartoe gaat dat gaat jou geen barst aan en je kan niks bewijzen.”

Maar ‘hey, who cares?’

 

Wij hebben al meermaals gewaarschuwd voor de lucratieve handel die verkopers van traditionele ceremoniën en andere oplichters opzetten op de kap van de inheemse activisten en anderen die hun nek durven uitsteken.

De oplichters zitten veilig, Europeanen kunnen nog zoveel wijsgemaakt worden over “de Indianen". Het gaat erin als zoete koek!

 

Enkele NAIS- ers zijn eens wat dieper ingegaan in de “I Stand With Standing Rock” T-shirts zaak.

And ‘lo and behold’, op het internet swingt de verkoop van“Standing Rock T-shirts” de pan uit.

Het is ons onmogelijk om het kaf van het koren te scheiden.

De oplichters kunnen hun vuile gangetje gaan. Zij zitten veilig in hun obscure kantoortje ergens in het buitenland zaken te doen. “Standen met Standing Rock is immers cool, dees dagen, kassa, kassa!”

 

Wij worden er zo moe van!

Wij vinden nog steeds dat mensen het absolute recht hebben om zichzelf te laten bedriegen.

Maar we vinden het nog steeds niet kunnen dat oplichters uit naam van de wateractivisten en de strijd van de inheemse volken hun gangetje kunnen gaan.

 

NAIS heeft alvast besloten om zich ver van de Standing rock T- shirt bussnes te houden. Er zijn andere manieren om de strijd doeltreffend te steunen.

 

Lees ook: http://www.denaisgazet.be/misbruik-van-amerikaans-indiaanse-cultuur-abuse-of-native-american-culture/waarschuwing-benefiets-voor-standing-rock

 

http://www.denaisgazet.be/misbruik-van-amerikaans-indiaanse-cultuur-abuse-of-native-american-culture/massale-fondsenwerving-voor-standing-rock-de-spreekwoordelijke-bomen-en-het-bos-en-nais-is