Standing Rock Radio van het verzet- luister naar Carol Raffensperger van het juridisch team

Waar de Missouri en de Canon Ball rivieren samenkomen heeft het VS Legercorps van ingenieurs de stroom van de rivier gewijzigd. Eens creëerde een wervelende stroming gladde stenen, sacrale stenen.- Carol Raffensperger, milieu-ingenieur

 

Bekijk de video hier: "Sorry, aan het begin van het interview is er een stilte van bijna twee minuten!"

http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/standing-rock-resistance-radio-legal.html

 

Artikel door Brenda Norrell, Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/standing-rock-resistance-radio-legal.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Cannon Ball, Noord Dakota- Carol is bij het ‘Science and Environmental Network’. Carol beschrijft het ‘voorzorgsprincipe’.

Dit principe is voor de bescherming van de aarde, rivier en generaties van de toekomst.

De volksgezondheidsgemeenschap heeft dit principe van preventie op het gebied van gezondheid begrepen.

Het principe betekent ‘actie ondernemen om de schade te voorkomen.’

Zij praat over de alternatieven die er zijn voor de olie pijpleidingen door rivieren.

Zij beschrijft hoe het VS Legercorps van Ingenieurs nagelaten heeft onderzoek te doen naar de impact op het milieu van de Dakota Acces Pipeline, dat een argument vormt binnen de Standing Rock Sioux’s rechtszaak in het federale gerechtshof op woensdag 24 augustus 2016.

Zij praat over de strijd van Iowa landeigenaren tegen de Dakota Acces Pipeline -die hun land heeft aangeslagen onder de vlag als zijnde “voor openbaar nut.”

Carol zei dat er ooit op deze plaats een gedenkplaat zal opgericht worden voor deze prachtige beweging die de mensen heeft samengebracht.

“ Wat hier gebeurt is historisch, wanneer fossiele grondstoffen vervangen zullen door iets dat tegelijkertijd gezond is en eerbiedig, zal deze plaats herinnert worden.”

 

Recorded door Govinda van Earthcycles Live in Standing Rock Kamp op de mobile 87.9FM radio wagen.

 

Carolyn is uitvoerend directeur van het Science and Environmental Health Network. In 1982 verliet zij een carrière als archeoloog in de zuidwest woestijn om de milieubeweging te vervoegen.

Voor meer over Carolyn: Lees ( English-below): http://bsnorrell.blogspot.be/2016/08/standing-rock-resistance-radio-legal.html