PEGIDA WIL STILLE WAKE MORGEN IN ANTWERPEN VERSTOREN

Door Anti-Fascistisch Front - http://aff.skynetblogs.be/archive/2016/03/23/pegida-wil-stille-wake-morgen-in-antwerpen-verstoren.html

 

Zoals hier en op meerdere andere plaatsen aangekondigd willen Movement X, Solidarity for All en anderen, waaronder Hart boven Hard, morgen, vrijdag 25 maart, om 18.00 uur op de Grote Markt in Antwerpen een Stille Wake houden uit solidariteit met de slachtoffers van terreur, van oorlog en onrecht. De bijeenkomst dreigt verstoord te worden door Pegida Vlaanderen die zich ontpopt als een nieuwe Vlaamse Terreurbrigade.

De wake morgen wil “de kracht van eenheid en solidariteit” tonen. “Solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, maar ook die van Ankara, Somalië, Syrië, Suruç, Diyarbakır... Solidariteit ook met de slachtoffers van de oorlogen, de slachtoffers van inhumaan onrecht.” Als praktische richtlijnen wordt meegegeven: “We organiseren een stille wake, maken met kaarsjes een vredesteken als uiting van ons streven naar vrede en eenheid. Als uitdrukking van onze solidariteit. Je kan ook in het rouwregister je gedachten kwijt. Breng zelf een kaarsje mee, als bijdrage aan het grotere geheel.”

Als het aan Pegida Vlaanderen ligt zal het echter niet vredevol blijven. Movement X is een beweging opgezet door Dyab Abou Jahjah en dat werkt als een rode lap op een stier bij extreemrechtse Vlaams-nationalisten die er niet eens in slagen de naam van Dyab Abou Jahjah correct te schrijven. Tot driemaal toe spreken zij in hun oproep over “Abu Jahjah”. “De anti-Vlaamse racist Abu Jahjah en zijn racistische beweging 'Movement X' kondigen een manifestatie aan op vrijdag in Antwerpen, waar zij de moslimterreur willen misbruiken om zichzelf te presenteren als mensen die 'eenheid' nastreven. In werkelijkheid probeert de racist Abu Jahjah enkel onze Vlaamse samenleving van binnenuit te ondermijnen door o.a. in vele gevallen moslimterreur te vergoelijken, en door Vlaams tradities als Sinterklaas aan te vallen.”

Pegida Vlaanderen (versta: woelwaters als Rob Verreycken en Kristof De Smet) vervolgt: “Wij willen na deze 30 doden geen podium voor deze schoft op de Grote Markt in Antwerpen. Wij roepen dus op tot Vlaams verzet. Na 22 maart 2016 moet de Vlaamse boodschap aan alle buitenlandse extremisten en haatzaaiers duidelijk zijn, en hij is daarvan een perfect voorbeeld: Abu Jahjah, uit ons land!”. Het oorlogsplan van Pegida Vlaanderen is: “Wij vragen geen toelating voor ons protest, de Grote Markt is van iedereen. Kom zonder zichtbare kentekens, verschuil u op en rond de Grote Markt, en kom tevoorschijn en voer actie zodra Jahjah en zijn racisten aan hun actie beginnen. Als de politie alle acties op de Grote Markt verbiedt - ook die van Jahjah - aanvaarden wij dat, en voeren wij geen actie.”

De Antwerpse Grote Markt is een plaats waar in principe geen manifestaties zijn toegelaten, al wordt daar in de praktijk wel eens van afgeweken. Zo herinneren we ons nog een woelige manifestatie van voetbalsupporters, en niet langer dan gisterenmiddag was er nog een stille wake voor de slachtoffers van de terreur in Brussel. Het zou al te kras zijn als een stille wake waaraan de Antwerpse burgemeester en zijn schepencollege deelnemen wél werd toegelaten, en een andere stille wake voor de slachtoffers van de terreur in Brussel én elders niet toegelaten zou worden. Helemaal van de pot gerukt is als men zou toelaten dat Pegida Vlaanderen haar geplande raid mag uitvoeren, of die raid een aanleiding zou zijn om ook de stille wake morgen te verbieden.

De oorlogstaal komt duidelijk van de kant van Pegida Vlaanderen. In Antwerpen, Gent, Sint-Niklaas… is er meermaals getoond dat mensen het niet eens zijn met het haatdiscours van Pegida Vlaanderen, Voorpost enzomeer. Om de lieve vrede werd voor die tegenmanifestaties steeds een andere verzamelplek afgesproken dan voor de Pegida’ers. Maar “de lieve vrede” is niet iets wat de Pegida’ers willen.

 

Pegida Vlaanderen heeft intussen overigens haar betoging zaterdag 16 april in het Limburgse Lommel vervangen door een ‘Mars tegen Moslimterreur’ een week later in Antwerpen, zaterdag 23 april. “De terroristen in Zaventem en Brussel lazen de Koran. Niet de bijbel, noch een ander Heilig boek, maar wél de Koran. Zij voerden de talloze oproepen tot haat, geweld, doodslag en terreur in de Koran uit”, zo luidt de simpele uitleg van Pegida Vlaanderen. Het ‘Moskeeën Overleg Borgerhout’ (en ze zijn niet de enigen) schrijft anders in een gisteren verspreide persmededeling over het terrorisme, na een aantal citaten uit de Koran: “Het is dus andermaal duidelijk dat deze onrechtplegers hun daden niet kunnen legitimeren vanuit onze verheven religie. Hun daden zijn slechts het gevolg van hun onwetendheid en verdorvenheid.” Moslims (zie ook Antwerps islaminspecteur Ahmed Azzouz) en mosliminstanties die terreur veroordelen passen echter niet in het wereldbeeld van de Pegida’ers.