WATER ACTIVISTE GERAAKT DOOR SCHOKGOLFGRANAAT MOET OPERATIES ONDERGAAN OM VERBRIJZELDE ARM TE REDDEN

Aan de frontlinie zondag avond, 20 nov.2016

Met dank aan wateractivist en fotograaf Rob Wilson, Copyright

 

Opgesteld door Standing Rock Medic & Healer Council in de Standing Rock Dakota Access Pijplijn verzetkampen.

Contact: Michael Knudsen, Medisch coördinator en, Standing Rock Sioux Tribe, ethno-botanist Linda Black Elk, PhD

medichealercouncil@gmail.com

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/water-protector-hit-with-concussion.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Op 2o november als een rechtstreeks gevolg van de gewelddadige politieactie tegen ongewapende mensen die zich verzetten tegen de Dakota Access pijplijn, werd Sophia Wilansky een 21 jarige vrouw uit New York ernstig gewond toen een schokgolfgranaat van de politie haar linkerarm raakte en ontplofte.

Sophia was bezig met drinkwater te brengen naar de ongewapende activisten die reeds verschillende uren aangevallen werden door de troepen van de Morton County Sheriff.

De Morton County Sheriff’s Departement verklaarde “dat zij gewond werd door een ogenschijnlijke gasexplosie waarvan het Sheriff’s Department beweerde dat het gecreëerd werd door de activisten.”

 

Deze verklaringen worden met klem weerlegt door Sophia’s getuigenis, verschillende verklaringen van ooggetuigen die gezien hadden dat de politie opzettelijk schokgolfgranaten wierp tussen ongewapende mensen, verder door het gebrek aan verkoold vlees rondom de wonde en door de stukken granaat die uit haar arm verwijderd werden in de operatiezaal en die nu zullen bewaard worden voor de rechtszaak.

 

Sophia werd veilig uit Noord Dakota weggevoerd voor een spoedoperatie en haar toestand is momenteel stabiel.

 

Hier volgt een verklaring afgelegd door haar vader, advocaat Wayne Wilansky

 

“Rond ongeveer 4u30, nadat de politie de brug met waterkanonnen en rubberen kogels en peper spray overvallen hadden gooiden ze met een aantal schokgolfgranaten die niet verondersteld worden om rechtstreeks naar mensen te gooien.

Een granaat ontplofte toen het Sophia’s arm raakte en een deel van haar linkeram meenam. Zowel haar armslagader en ulnaire (ellepijp) slagader zijn volledig kapot.

Haar spaakbeen was verbrijzeld en een groot gedeelte hiervan is weg. Haar mediale zenuw mist ook een groot deel.

Spieren en zacht weefsel tussen haar elleboog en pols werden weggeblazen.

Dit was geen ongelukje van de politie- het was een opzettelijke daad - er werd opzettelijk naar haar gegooid.

Daarenboven schoot de politie de mensen in het gezicht en de lies met de bedoeling om zoveel mogelijk schade aan te richten.

Sophia zal morgen opnieuw onder het mes moeten omdat men beetje bij beetje probeert de arm terug op te bouwen zodat ze toch een ietwat functionerende arm en hand zal kunnen hebben.

Tijdens de eerste operatie nam men een ader uit haar been die werd ingepland in haar arm om de plaats in te nemen van de ontbrekende aders. Zij zal nog verschillende operaties moeten ondergaan.

Iedere dag leeft ze in angst omdat ze haar hand en arm kan verliezen.

Er zijn geen woorden om de pijn te b