* APACHE STRONGHOLD NATIONALE KARAVAAN START OP 5 JULI 2015

Apache Stronghold zet vandaag de karavaan naar Washington DC in beweging.

Phoenix, Arizona – Vandaag 5 juli trekt Apache Stronghold  de karavaan op gang door Indian Country naar Washington DC, voor een protestdemonstratie die zal doorgaan in de hoofdstad op 21-22 juli. Onderweg zullen meer activisten zich bij hen aansluiten.

De twee weken durende trek zal halt houden in Arizona, New Mexico, Denver, Pine Ridge, Minneapolis, Chicago, New York City en andere steden die op hun weg liggen. two week cross country journey 

 Oak Flat is een sacrale Apache- site in het Tonto National Forest dat bedreigt wordt door de geplande kopermijn, die wel eens de grootste in Noord Amerika dreigt te worden.

Het land werd aan Rio Tinto gegeven door een ‘midnight rider’ geschreven door senator John McCain in december 2014.

 

Oak Flat, of Chi’chil Bildagoteel was sinds 1955 beschermd toen president Eisenhouwer de belangrijkheid van deze site erkende en gebruik maakte van een Executive order om de culturele en natuurlijke grondstoffen permanent te beschermen voor de volgende generaties.

Senator John McCain leidde de aanval om dit sacraal land te verkwanselen aan een buitenlands mijnbouwbedrijf, door onderhands een- “moet doorgaan”- wetsvoorstel naar voor te schuiven.

 

Steun voor Apache Stronghold groeide gestaag aa