* INDIAANSE NATIES VRAGEN OBAMA OM KXL TE VERWERPEN EN VERZOEKEN OM EEN SPOEDVERGADERING.

Foto :Tribale naties vragen President Obama om KXL te verwerpen en verzoeken om een spoedvergadering met minister Binnenlandse Zaken.

Door: Indigenous Rising

Bron Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Rapid City, Zuid Dakota

De ‘Great Plains Tribal Chairman’s Association’ (GPTCA)

John Steele, voorzitter en president van de Oglala Sioux heeft een brief gestuurd naar President Barack Obama waarin hij zijn bezorgdheid uitdrukt over de impact die de Keystone XL zal hebben in de tribale thuislanden.

 

In de brief dringt hij er bij de president op aan om zijn presidentiële toestemming voor de KXL te weigeren, informeerde hij de president over het lopende proces door de South Dakota Public Utilitty Commission (SDPUC) om de bouwvergunning te herzien en een verzoek voor een vergadering met Sally Jewel, minister van Binnenlandse Zaken , om met haar te praten over de grote bezorgdheid van de stammen over de plannen van de pijpleiding.

De GPTCA bestaat uit de 16 soevereine Amerikaans-Indiaanse stammen in de staten van Noord Dakota, Zuid Dakota en Nebraska.

 

“ Wij verzoeken om een spoedvergadering met de minister van Binnenlandse Zaken, Sally Jewel die, als onze gemachtigde een verantwoordelijkheid heeft om rechtstreeks met de tribale leiders te overleggen in een van regering- tot- regering meeting.”

Aldus President John Steele in zijn brief aan President Obama.

“Wij zijn klaar om het belang naar voren te brengen om betrokken te worden in de komende Final Environmental Impact Statement (FEIS) betreffende de impact dat de Keystone XL pijpleiding kan hebben op zowel de tribale thuislanden als op onze sacrale sites, culturele bronnen, natuurlijke bronnen en waterrechten die beschermd zijn door Treaties en andere overeenkomsten.”

 

Het Indigenous Environmental Network (IEN), een internationaal milieurechten non- profit, heeft met GPTCA en leiders van Oceti Sakowin in Zuid Dakota samengewerkt aan de campagne tegen de Keystone XL pijpleiding en ontwikkelingen van de teerzanden infrastructuur.

IEN en andere Oceti Sakowin leiders hebben hun steun gevoegd bij de brief van President Steele aan President Obama.

 

Robert Flying Hawk, tribale voorzitter van de Ihantonwan/Yankton stelt: “ De Yankton zijn vastbesloten over een meeting met minister Sally Yewel betreffende de inbreuk op ons territorium door TransCanada.

Onze waterrechten, bescherming van onze culturele bronnen en de veiligheid van onze Oceti Sakowan kinderen en families overstijgen alle lobby invloeden van Big Oil in het congres.

Wij zijn staan in solidariteit met al de andere leiders van de Oceti Sakowin en inheemsen die diep geraakt worden door teerzanden.”

 

Tom Goldtooth, Executive Director van het Indigenous Environmental Network zegt: ” Wij zijn solidair met onze Oceti Sakowin verwanten en moedigen het ministerie van binnenlandse zaken aan om niet in te stemmen met de goedkeuring van een KXL vergunning wat President Obama nog meer redenen zal geven om de vuile teerzanden pijpleiding te weigeren.

Wij vragen dit in het belang van het land, het water, onze gemeenschappen, onze sacrale sites, en