*ZWITSERS LEK: MIJNBOUW MAGNAAT EN CLINTON DEDEN ZICH VOOR ALS FILANTROPEN TERWIJL ZE DE ENERGIEBRONNEN VAN DE WERELD ROOFDEN.

Photo credit 'Goldcorp out of Guatemala'
Guatemala youth Topacio Reynoso mining resister shot and killed in 2014. Marlin mine is owned by Tahoe Resources. Goldcorp owns 40 percent of the shares.

 

Door: Brenda Norrell, Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

De gelekte files van de Zwitserse Bank tonen ons dat de Clinton Stichting gefinancierd werd door de Canadese mijn- magnaat die in de hele wereld uranium en goudmijnen gebouwd heeft- mijnen die verwoestingen hebben aangericht aan inheemse volken en hun landen, en een spoor van dode mijn- protesters achter zich gelaten hebben van Guatemala en Mexico tot Afrika en Azië.

Terwijl hij wereldwijd energiebronnen afstroopte deed de Canadese mijn- magnaat, Frank Giustra zich voor als een filantroop.

Terwijl hij samen met Clinton op tournee was in Kazakhstan sloot hij contracten voor uranium ontginning af.

Vervolgens schonk Giustra $31 miljoen uranium dollars aan de Clinton Foundation.

Dit is maar één voorbeeld van de miljoenen die de mijn- magnaat naar de Clinton foundation heeft laten vloeien terwijl zij zich beiden voordeden als filantropen.

Carlos Slim Helú, de Mexicaanse zakenman en een van de rijkste van de wereld, sloot zich aan bij Giustra en Clinton. Zij poseerden als filantropen die vochten tegen de honger in de wereld, terwijl zij ondertussen de energiebronnen van die wereld roofden.

 

Vermomd als 'filantroop' vloog Clinton samen met de veroordeelde seksdelinquent Jeffrey Epstein - die nu het middelpunt is van een wereldwijd onderzoek naar pedofilie- naar Afrika om “ fondsen te werven voor de armen.”

Volgens de Charity Index heeft de Clinton Foundation $277.8 miljoen in activa.

Charity Index zegt dat de Clinton Foundation niet aan hun criteria als een non-profit voldoet.

Nu geeft Giustra advies aan Endeavour Mining voor hun nieuwe goudmijn in Afrika.

 

Volgens de Guardian :

 

Gelekte files van HSBC’s Zwitserse bank onthullen de identiteiten van zeven schenkers aan de Bill, Hillary en Chelsea Clinton Foundation met rekeningen in Genéve.

Onder de schenkers vinden wij Frank Giustra, een Canadese mijn magnaat en een van de gulste schenkers aan de stichting, en Richard Caring, de Britse detailhandel- magnaat die, zoals te zien is in het interne archief van de bank, zijn belastingvrije rekening in Genéve gebruikte om $1 miljoen dollar over te maken naar de stichting in New York.

 

Een andere Clinton Foundation- donor die een HSBC rekening in de belastinghemel had is Jeffrey Epstein, ‘hedge fund’ manager en veroordeelde seksdelinquent die de voormalige president naar zijn liefdadigheidsevenementen in Afrika bracht in zijn private jet.

 

De identiteiten van Clinton supporters die bankierden bij HSBC in Genéve worden bewaard in interne bank data. Deze werden gelekt door Hervé Falciani, een HSBC computer expert die klokkenluider werd.(*)

 

De bio (**) van Giustra toont dat hij vroeger de architect was van veel resource compagnies , waaronder Wheaton River Minerals (nu bekend als de $33B Goldcorp, die voortgekomen is uit de $12B Silver Wheaton), Petro Rubiales (nu de $7B Pacific Rubiales) en Urasia Energy, Geo.ca verslag.

 

Krantenberichten onthullen dat Goldcorp en zijn dochterondernemingen wereldwijd verantwoordelijk zijn voor de moorden en verdwijningen van inheemsen.

 

Een vrouw in Guatemala praat over haar man, die zich verzette tegen de mijnbouw en levend verbrand werd terwijl hij demonstreerde tegen de Marlinmijn die eigendom was van Goldcorp i