Gevangenissen voor kinderen van migranten in Texas: VS verantwoordelijk voor internationale misdaden!

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/06/migrant-childrens-prisons-in-texas-hold.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Arrestanten slapen in een bewaarcel in Brownsville, Texas (Reuters/Eric Gay)

De VS schendt het Internationaal recht door kinderen op te sluiten in migranten gevangenissen.

Het opsluiten van kinderen met volwassen vreemden in Texas is een flagrante misdaad tegen menselijkheid.

De staat van Texas gaat verder met het schenden van mensenrechten door de migranten kindergevangenissen te classificeren als ‘kinderopvang’.

Deze flagrante schending, en de voortdurende dodelijke aanvallen van de VS met drones, gecombineerd met geheime uitleveringen aan vreemde landen, folteringen, en opsluitingen zonder tenlastelegging in Guatanamo, maakt duidelijk dat de VS aansprakelijk gesteld moet worden voor misdaden tegen de mensheid, en aansprakelijk is voor schadevergoeding.

De Bush en Obama regering, en de verantwoordelijke personen, moeten aansprakelijk gesteld worden voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

 

https://www.texastribune.org/2016/06/01/judge-blocks-state-licensing-detention-facility-ch/

De meest recente flagrante schending van mensenrechten is de opsluiting van kinderen met volwassen vreemden in een winstgevende private gevangenis in Dilley, Texas.

De gevangenis in Dilley wordt geëxploiteerd door ‘Corrections Corporation of America.’ Het is een van twee private detentiecentra in Texas onder contract met de VS regering om immigranten vrouwen en kinderen, zonder papieren vast te houden.

 De andere afdeling in Karnes City, wordt geëxploiteerd door de ‘Geo Group.’ De Karnes City afdeling kan ongeveer 600 mensen opsluiten en heeft al een door de staat uitgegeven licentie gekregen.

Deze twee gevangenissen- voor winst- CCA en GEO (voorheen Wackenhut), worden op een misdadige manier geëxploiteerd.

 Uit De Texas Tribune : “Een Travis County rechter oordeelde op woensdag dat het ‘Texas Department of Family and Protective Services’ geen licentie mag geven aan een immigratiedetentie centrum als een “kinderopvang faciliteit.”

Dit betekende alvast een overwinning voor de immigrantenrechten -groepen die al maandenlang strijd leveren tegen de staat.

 “ Karin Crump, rechter van het district zei dat haar dwangbevel nodig was om vrouwen en kinderen te beschermen die vastgehouden worden in het 2.400 bed- gevangenis in Dilley, Texas. Crump zei verder dat de huidige vergunde uitzonderingen toelaten dat vrouwen en mannen samen in een cel ondergebracht worden, en zo worden vele kinderen gedwongen om samen te zitten met volwassen vreemden.”

De Verenigde Staten gaan ongestraft verder met het schenden van het internationaal recht, met massa opsluitingen van migrantenkinderen, en wereldwijde moordaanslagen.

De Verenigde staten moet aansprakelijk gesteld woorden voor het schenden van de conventie van Geneve.

 Verder, tijdens zijn ‘Periodic Reviews ‘voor de VN in Geneve in 2015, hebben de landen van de wereld duidelijk gemaakt dat de VS praktijken van langdurige eenzame opsluiting in VS gevangen, folteringen zijn.

 De landen van de wereld wezen er ook op dat de VS gefaald had in het waarborgen van vrouwenrechten en de bescherming van zwarten en kleurlingen tegen racistische politieagenten die straffeloos kunnen moorden.

Aan de VN hebben de landen van de wereld ook duidelijk gemaakt dat de VS doelgericht de Amerikaanse Indiaanse gemeenschappen heeft aangevallen met vergiftigende mijnbouw en giflozingen, hierbij milieu- racisme plegend.

 De Verenigde Naties hebben er geen zin in om de VS echt aansprakelijk te stellen voor oorlogsmisdaden en flagrante mensenrechtenschendingen.

 De Verenigde Naties hebben duidelijk gemaakt dat op het punt van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid de V.N maar een grap is.

Zoals Lakota activist Russell Means altijd zei: “de Verenigde Naties is niet meer dan een “dog and pony show” en een marionet van de Verenigde Staten.”

Terwijl de Verenigde Naties een grote mond opzet over mensenrechten, voor de ogen van het publiek verder gaat met zijn theater, weigert het en faalt het om de vitale bescherming zo nodig voor de migranten van de wereld, en kleurlingen, uit te voeren.

De Verenigde Staten en de Verenigde Naties weigeren aan de meest kwetsbare en waardevolste bezit- de migrant kinderen- bescherming te bieden.