Blokbuster en SAF nodigen uit: infonamiddag over internationale solidariteit

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8241

Vluchtelingenstromen komen naar Europa, horen we van zowat alle media. Dit bedreigt onze sociale zekerheid, zeggen de rechtse partijen die net verantwoordelijk zijn voor asociale maatregelen waarmee de sociale zekerheid wordt ondermijnd. Er wordt veel gesproken over vluchtelingen, maar zelden wordt het woord gelaten aan diegenen die naar hier gekomen zijn of al langer hier wonen.

Op onze namiddag van internationale solidariteit geven we het woord aan activisten die zowel bezig zijn met de strijd tegen oorlog en uitbuiting in de landen van waar ze afkomstig zijn als met het verzet tegen de besparingen bij ons. Groepen migranten die zichzelf organiseren en uitdrukkelijk aansluiting zoeken bij de georganiseerde arbeidersbeweging stellen zich voor.

Dit is belangrijk voor zowel het verzet tegen de besparingen bij ons – de arbeidersbeweging is als een ketting maar zo sterk als de zwakste schakels, waarbij migranten vaak in laagbetaalde nepjobs terechtkomen – als voor de uitbouw van solidariteit met de strijd tegen oorlog en uitbuiting in verschillende landen. Hoe kunnen we beter solidariteit opbouwen dan door samen op te komen voor een betere toekomst? Welk beter antwoord op racisme dan solidariteit?

Tussen de sprekers door is er ruimte voor muziek, hapjes en informele gesprekken en kennismaking.

Zondag 6 december – 14u-17u in zaal Nieuwe Zurenborger, Dageraadplaats Antwerpen
Sprekers:
– Mohamed Ishaq Khan (Kasjmiri afkomst): voor het recht op zelfbeschikking
– Andleeb Haider (Pakistaanse afkomst): vrouwenrechten in Azië
– Niranjan Subramarian (Tamil van Sri Lankese afkomst): tegen oorlog en
onderdrukking
– Orhan Kilic (Koerdische afkomst): neen aan de oorlog tegen de Koerden
– een spreker van ABVV

Gevolgd door live Tamil muziek

Inkom: gratis (vrije bijdrage). Hapjes – infostands – kinderanimatie

Org