Vlaamse Verdedigingsliga: extreme racisten in de marge van het Vlaams Belang

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8565

3 augustus 2016

Op dit soort acties van het Vlaams Belang vinden de twee initiatiefnemers van ‘Vlaamse Verdedigingsliga’ heel wat steun… Foto: Jean-Marie

 

De afgelopen dagen was er enige mediabelangstelling voor het facebook-initiatief ‘Vlaamse Verdedigingsliga.’ Dat deze groep naar buiten komt met bijzonder ranzige racistische praat was al langer bekend. Nu werden ze ‘ontdekt’ door de media die meteen een onderscheid kan maken tussen “ranzig racisme” en we veronderstellen ‘aanvaardbaar racisme’, met name het dagelijkse racisme van de gevestigde partijen.

De Vlaamse Verdedigingsliga (VVL) is opgezet door twee figuren: Gunther Vleminx en Jurgen De Cleen. Zij kregen op het internet steun voor hun platte racistische boodschappen, hun pagina telt ondertussen meer dan 20.000 volgers. Niet dat ze in het reële leven op veel steun kunnen rekenen. Een protestactie van VVL in Antwerpen in april 2015 trok alles samen een 15-tal aanwezigen. Het Antwerpse stadsbestuur gaf toelating voor deze publieke actie van brutale racisten. Opmerkelijk detail: ze werden vanop de Vrijdagmarkt verjaagd door omstaanders die er van een terrasje wilden genieten. Een van de aanwezige VVL’ers merkte op: “Het waren Belgen… nog niet eens vreemdelingen, da’s nog het ergste.”

Nu blijkt dat ze binnenkort opnieuw een a