*MEER DAN 50 BEROEMDHEDEN STEUNEN CHELSEY MANNING EN DE KLOKKENLUIDERS !

Door Free Chelsey Manning

Vertaald door NAIS, De NAIS Gazet

10 november 2014

In een verklaring van maandag 10 november lezen we dat meer dan 50 beroemdheden publiekelijk Chelsey Manning, Wikileaks, Snowdon, en klokkenluiders steunen.

In hun verklaring staat:

Wij steunen deze stoutmoedige klokkenluiders en hun uitgevers die hun leven en loopbaan riskeren en durven opkomen voor waarheid en rechtvaardigheid.

Dank zij de moedige brongevers zoals Daniel Ellsberg, Chelsea Manning, Jeremy Hammond, en Edward Snowdon, worden oorlogsmisdaden, corruptie, massa surveillance, en machtsmisbruik van de VS regering en andere regeringen van over de hele wereld, bekend gemaakt.

Wikileaks is onontbeerlijk voor zijn onbevreesde toewijding aan het beschermen van deze bronnen en het publiceren van de waarheid.

Hun dappere daden kunnen regeringen omvormen en uiteindelijk van de wereld een betere plaats maken.

De verklaring werd ondertekend door o.m. artiesten en bekende figuren zoals: Susan Sarandon, Oliver Stone, Vivenne Westwood, Noam Chomsky, Russell Brand, Tom Morello, Viggo Mortensen, PJ Harvey, Terri Gilliam, M.I.A, Thurston Moore, Moby, Pamela Anderson, and Peter Sarsgaard.

 

Tom Morello over zijn steun aan de klokkenluiders:

“Diegenen die zo dapper zijn om de misdaden van regeringen en corruptie te ontmaskeren belichamen de geest van democratie en rechtvaardigheid. In plaats van bejubelt te worden als brengers van de waarheid, worden zij vervolgd en zijn ze het doelwit van een draconisch wettelijk systeem dat hen straft voor het uitbrengen van misdaden.”

Viggo Mortensen:

“Zoals Albert Camus het ooit stelde, “ regeringen hebben bij definitie, geen geweten; zij hebben enkel beleidsvormen en niet anders.” Daarom is het aan ons, als vrij denkende burgers om een werkelijk transparante democratie en een hoge, onbevooroordeelde moraliteitsstandaard te eisen van hen die ons regeren.”

Deze verklaring werd vrijgegeven door de Courage Foundation, die het ‘official defense fund voor Edward Snowdon’ leidt.

Om de volledige lijst te bekijken van de beroemde donors klik hier:

https://couragefound.org/2014/11/press-release-top-musicians-actors-and-nobel-laureates-show-support-for-edward-snowden-publishers-and-whistleblowers/

Het Chelsea Manning Support Network heeft 100% van de juridische bijstand van voor Chelasey gedekt.

Please contribute to help us fund Chelsea’s legal appeals today!