Stanford censureerde “Palestinians for Justice”!

Waarom werd de Nakba Tour in Stanford agelast?

7 april 2016

Berkeley, California

Door Paul Larudee

Voor Censored News:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/04/stanford-censors-palestinians-for.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Mariam Fathalla en Amena Elashkar zouden op 6 april spreken op de Stanford Universiteit. Het evenement werd gesponsord door de groep ‘Students for Justice in Palestine.’

 

Op 5 april had ik Alison Weir- die al 15 jaar lang rondtoert voor Palestina- gevraagd om Amena te ontmoeten en haar wat advies te geven over hoe ze het best het Amerikaans publiek kan bereiken, daar dit de eerste keer was dat Amena in de VS was.

Het werd een vruchtbare meeting.

Ik vroeg haar of ze aanwezig zou kunnen zijn op de presentatie van Amena.

Allison, ondanks dat ze een heel drukke agenda heeft, zou naar Stanford komen.

Toen Alison hoorde dat wij geen geschreven materiaal hadden om aan het publiek uit te delen heeft zij onmiddellijk teksten aan ons bezorgd, en ook sommige van haar boeken die we mochten verkopen, de opbrengst was voor de tour. Met IAK (If Americans Knew)(* )was ook al afgesproken dat zij hun uitstekende materiaal ter beschikking zouden stellen.

 

Wij hadden er geen idee van dat Alison voor Stanford’s SFP- 'studenten voor Palestina'- een probleem zou worden en dat ze bezwaar zouden hebben tegen wat Amena wenste te vertellen.

Alison is een bijzonder toegewijde en populaire antiracist- auteur, woordvoerder en activiste. Zelfs in vluchtelingenkampen in Libanon gaan haar boeken rond.

Wij weten dat sommige groepen het moeilijk hebben met haar en ‘If Americans Knew’, maar dat zijn er maar enkele en dat dit in ieder geval geen issue mag zijn in de Nakba Tour.

Alison is niet de organisator van de Tour, en zou niet het woord nemen in de presentatie op Stanford.

Zij was gewoon hier omdat wij het gevraagd hadden.

Paul Larudee

_____________________________________________

(*) IAK- If Americans Knew= een non-profit groep die op hun site dat publiceren “wat iedere Amerikaan zou moeten weten over Israël/Palestina”. De site is heel kritisch over de financiële en militaire steun van de VS aan Israël. Zij beschuldigen de New York Times en andere mainstream media ervan bevooroordeeld te zijn tegen Palestijnen.

Alison Weir was de oprichtster van IAK

________________________________________________