* GEEN EER IN RACISME- RALLY IN SANTA CLARA

Vierhonderd Grassroots activisten komen samen op Ohlone land tegen de teamnaam- Redskins van Washington NFL

Door Blu Wakpa,PhD. Bay Area Against Racism in Sport en Media

Foto’s Jacqueline Keeler

Video: http://new.livestream.com/peltiertribunal/events/3611515/videos/69230633

Bron: Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Occupied Tamien Ohlone territorium (Santa Clara ,Calfiornia)

 

Na succesvolle protesten in O’odham( Glendale, Arizona) en Dakota (Twin Cities, Minnesota), kwamen vierhonderd Inheemsen en hun bondgenoten samen in Tamien in solidariteit met een nationale grassroots campagne om de naam en mascotte te veranderen van het Washington NFL- team (de Redskins).

 

Het protest begon om 8 uur met een gebed bij een van de vele geschonden sacrale sites waar de inheemse Ohlone naam behouden blijft: Ulistac.

Volgens Corrina Gould, een Karkin en Chocheno Ohlone is Uli de naam van een Ohlone krijger die lang geleden in dit gebied woonde en stac verwijst naar plaats/land.

Het gebed voor het land en de voorvaderen werd gevolgd door een mars naar Levi’s stadium, waar de wedstrijd tussen San Francisco en Washington plaats had.

 

Tijdens het twee -uur durende vreedzame evenement werden er passionele en scherpzinnige toespraken gehoord van regionale, en nationale activisten, waaronder inheemsen uit de streek en opkomende leiders zoals Jacqueline Keeler van ‘Eradicating Offensive Native Mascotry (ZONM) en Dahkota Brown, een 16-jarige student van Wilton Miwok en oprichter van ‘Native Educating Raising Dedicated Students ‘(NERDS)

 

Ouderen die de jongere generaties geïnspireerd hebben, waaronder Charlene Teeters en Clyde Bellecourt van de ‘National Coalition on Racism and Sports and the Media (NCRSM) ‘ spraken zich ook uit over het thema.

Aziaten, Afrikanen, en Europeanen engageerden zich in de strijd met de fans bewust te maken, piketten te vormen en solidariteitsborden hoog te houden.

Tribale Afrikaanse muziek eerde het evenement en erkende de vergelijkingen tussen de Afrikaanse en inheemse diaspora.

Mexicaanse (Aztec) dansers vo