* NO! KEYSTONE TEERZANDEN! WICA AGLI IN SOLIDARITEIT MET ROSEBUD PRESIDENT

Bron: Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Wica Agli reist naar Washington DC, in solidariteit met President Cyril Scott van de Rosebud Sioux Tribe en de ‘Cowboy and Indian Alliance’

17 november 2014

Persmededeling

http://lakotavoice.com/2014/11/17/wica-agli-travels-to-washington-d-c-to-support-president-scott-of-the-rosebud-sioux-tribe-and-the-cowboy-and-indian-alliance/

Leden van Wica Agli zijn in Washington DC om in solidariteit te staan naast President Cyril Scott van de Rosebud Sioux Tribe, and de ‘multistate’ activisten organisatie de ‘Cowboy Indian Alliance’.

Op 14 november legde President Scott een verklaring af waarin hij zei dat de ja- stem van het Huis van Afgevaardigden ten voordele van de Keystone XL pijpleiding een oorlogsverklaring was.

Scott zei:” Wij zijn woedend voor het gebrek aan intergouvernementele samenwerking. Wij zijn een soevereine natie, en willen zo niet behandeld worden. Wij zullen onze reservaatgrenzen sluiten tegen de Keystone XL.”

Over de verklaring van President Scott, zegt Wica Agli medestichter Greg Grey Cloud het volgende:

“ Zijn verklaring heeft ons geïnspireerd om naar DC te komen en op alle mogelijke manieren te helpen.”

Hij voegde er nog aan toe: “ sterke woorden zoals gebruikt in de persmededeling inspireren ons om te blijven vechten voor de gezondheid en het welzijn van grootmoeder Aarde en de vrouwen en kinderen in onze gemeenschap. Wij moeten deze pijpleiding, en alle andere projecten die onze verwanten in gevaar brengen, stoppen.”

Aldo Seoane, een andere co- stichter van Wica Agli, voelt zich ook geïnspireerd door de woorden van President Scott en de acties die genomen werden door inheemse mensen tegen de Keystone Pijpleiding.

“ Het is machtig om te zien dat zoveel van onze inheemse verwanten zo sterk staan in hun verzet tegen de pijpleiding. De geplande route voor de pijpleiding gaat door de Oglala Aquifer, welke de grootste zoet water aquifer is in Noord Amerika.

De pijleiding bedreigt op alle manieren de Native en non-native levenswijze.

Recent lijkt de media zich meer bewust te worden van de inheemse problemen, maat de ja- stem in het Huis illustreert de onwil om de inheemse treaty- rechten te erkennen.

President Scott’s woorden herinneren ons eraan dat deze machtsmisbruiken onaanvaardbaar zijn.”

In een eerder gesprek met president Scott , deelde de president mee dat hij op 17 november niet aanwezig kan zijn op de persconferentie vanwege

de slechte weersomstandigheden die het reizen moeilijk maken.

Hij zei ook dat, gezien de gevoelige aard van zijn eerdere verklaring, de tribe verzocht heeft dat alle verklaringen, betreffende dit en andere tribale zaken, moeten afgelegd worden door Tribal Council of door President Scott zelf.