VRIJHEID VOOR LAKOTA GROOTMOEDER OLOWAN ‘WAR CRY NOISE DEMONSTRATION’ NO DAPL!

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/free-lakota-grandmother-olowan-war-cry.html

Vertaald door NAIS: de nais gazet.be

Grootmoeder Olowan zit momenteel opgesloten in de Morton County Jail voor haar verzet in een #NoDAPL actie tegen de nog steeds voortgaande constructie van de Dakota Access pijplijn.

De staat werkt aan een uitwijzingsbevel op grond van eerdere aanklachten in verband met haar verzet in Whiteclay, Nebraska ( tegen de alcohol verkoop die haar gemeenschap verwoest), en men is van plan haar wekenlang vast te houden zonder proces.

Wij vragen iedereen (ter plaatse) om hun drums, hun megafoons, hun oorlogskreten en hun sterke stemmen en lawaaimakers mee te brengen om de staat te laten weten dat de strijd niet zal stoppen tot Olowan vrij is en de Zwarte Slang dood!

 

Achtergrond

Olowan is een Oglala Lakota Moeder en grootmoeder. Sinds jaren is zij een inheemse land en water activiste, een geboren strijder.

Haar wortels in het verzet zitten diep en sterk, ver en breed, van Liberation Days tot de Sounds of Resistance; zij heeft de Women’s Peace March bijeengebracht om te organiseren met Mothers Against Meth, om inheemse vrouwen te beschermen tegen industriële mannenkampen en heeft steeds in de weg gestaan van de bronnenextractie industrie, steeds opnieuw en opnieuw.

Behalve een inheemse land en wateractiviste werkt ze ook om haar gemeenschap te beschermen tegen de onderdrukking die drugs en alcohol met zich meebrengen.

 

Olowan is een zonnedanser, een pijdrager, een moeder voor de beweging, een lerares, een matriarch en een leidster voor de jongeren.

Haar ‘oorlogsroep’ heeft velen naar deze frontlinies gevoerd.

Wij laten onze krijgers niet achter en wij zullen niet toelaten dat Olowan een der inheemse vermiste of vermoorde vrouwen wordt, gekidnapt door de staat; wij zullen niet toelaten dat zij een andere ‘statistiek’ wordt, inheemse vrouwen maken de grootste en snelst groeiende gevangenispopulatie uit.

 

#FreeOlowan #NoDAPL #RedWarriorCamp #EarthsArmy #MniWiconi #WaterIsSacred #BlackSnakeKilla

 

Donate & Share

OFFICIAL: Free Olowan Fund - Red Warrior Matriarch

https://fundrazr.com/21AODf?ref=ab_74UP82

 Let wel: Bovenstaande is de enige en bona-fide link om te gebruiken wanneer u financiële steun wilt geven!