Zapatistas—‘Stop de moorden op de Rarámuri die hun territorium verdedigen’

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/02/zapatistas-stop-assassinations-of_17.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

18 februari 2017

 

Gezamenlijk communiqué van het Nationaal Inheems Congres en het Zapatista Volksbevrijdingsleger in solidariteit met het Rarámuri volk.

 

Stop de moorden op de Rarámuri inheemse kameraden die hun territorium verdedigen!

(Chihuahua is de staat ten zuiden van New Mexico en Texas)

 

Inheemse territoria van Mexico

4 februari 2017

Aan het volk van Choreachi,

Aan het volk van Rarámuri

Aan de inheemse volken,

Aan het volk van Mexico,

Aan de volken van de wereld,

 

Vandaag namen we kennis van de moorden die respectievelijk op 2 februari en 15 dagen geleden gepleegd werden op onze inheemse Rarámuri kameraden Juan Ontiveros Ramos en Isidro Baldenegra, beiden uit de Choreachi gemeenschap in het district van Guadalupe y Calvo, Chihuahua.

 

Wij veroordelen met klem deze nieuwe barbaarse daden tegen kameraden die bekend stonden voor hun toewijding aan de strijd van hun volk voor de terugwinning van hun territorium, dat 40 jaar geleden afgenomen werd door grootgrondbezitters/ranchers en de georganiseerde misdaad.

 

Als Nationaal Inheems Congres en het Volksleger van de Zapatistas staan wij in solidariteit met het Rarámuri volk dat zo geraakt werd door de moordpartije- sinds 1973 opgelopen tot 18 moorden - 4 moorden werden in het afgelopen jaar uitgevoerd.

 

Kameraden, jullie zijn niet alleen!

Wij voelen jullie pijn, wij openen onze harten voor de onvermoeibare strijd die jullie leveren tegen de georganiseerde misdaad en de grootgrondbezitters die gesteund worden door de slechte regeringen, en wij bieden jullie onze steun aan als inheemse volken van dit land die onszelf organiseren om onze territoria en onze levens te verdedigen.