* INHEEMSE VROUW OOG IN OOG MET SHELLREUS

 First Nations activisten en Greenpeace Canada confronteren Shell op zee

 

Bron:Censored News: http://www.bsnorrell.blogspot.be/2015/06/breaking-indigenous-confront-shell.html

Vertaald door NAIS www.denaisgazet.be

17 juni 2015 (Canadian EEZ in the Pacific Ocean)- First Nations artiest en activiste Audrey Siegl stond pal voor het schip dat Shell’s massief Arctic drilling platform aan boord heeft om naar het noordpoolgebied in Alaksa te brengen.

Siegl naderde het 300-voet grote Polar Pioneer boorplatform in een opblaasbare boot die gelanceerd werd vanaf het Greenpeace schip MY Esperanza, ondertussen spreidden Greenpeace zwemmers zich achter haar uit om met hun lichamen de boot te doen stoppen.

De Polar Pioneer spoedde zich naar hen toe en weigerde te vertragen toen het de zwemmers naderde.

Siegl, gekleed in de traditionele regalia van het Musqueam volk, stond vooraan in de boot met haar drum en veder voor zich uit. Zij gebaarde de Polar Pioneer om te stoppen.

 

Over die actie zei ze:

“ Van op zo’n klein bootje vlak voor die reus te staan is huiveringwekkend, maar ik geloof dat wij allemaal de plicht hebben om wat ook maar te doen wat nodig is om onze sacrale grond en waters te beschermen,” aldus Siegl die zong en drumde terwijl ze het vaartuig naderde.

Siegl reisde met het Greenpeace schip Esperanza om inheemse gemeenschappen langs de kust van British Columbia, die reeds in verzet waren te verenigen.

“ Mijn boodschap aan Shell is dat hoeveel geld en machtige machines je ook mag hebben, een verenigd volk is nog machtiger, samen zullen wij de boringen in het noordpoolgebied stoppen om onze kust en ons klimaat te beschermen.”

(......)

Keith Stewart, hoofd van Greenpeace Canada’s klimaat en energie campagne zei:

“ Shell negeert de stemmen van zeven miljoen mensen van over de hele wereld die ja gezegd hebben tegen de bescherming van de Arctic en nee tegen de olieboringen. Wij blijven hier niet werkloos zitten terwijl Shell de wetenschappelijke research, die duidelijk aangetoond heeft dat we het ons niet kunnen veroorloven Arctic olie te verbranden indien we erop hopen om extreme klimaatopwarming te vermijden.”